Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

EU reclama al Consell que no aplique l'impost sobre les malalties greus

La diputada autonòmica de EUPV, Marina Albiol, ha anunciat que presentarà una Proposició No de Llei en Les Corts en la que instarà al Consell a no aplicar al País Valencià la resolució del Ministeri de Sanitat en la què s’estableix un copagament farmacèutic per a malalts amb malalties tan greus com el càncer, la leucèmia o l’hepatitis crònica. “Aquesta mesura és en tota regla un impost a la malaltia. És la condemna del PP per aquells que estan malalts. És una resolució terrible i probablement de les més cruels que ha executat el PP”, critica.

La parlamentària d’esquerres ha apel·lat a “l’autogovern del País Valencià per no haver d’aplicar una mesura que el Govern central fa en contra de la ciutadania, en contra de les persones. Aquesta resolució no fa més que seguir la línia oberta pel PP en la què privatitza i mercantilitza la sanitat, excloent a aquells que no poden pagar-se-la”.

Albiol ha assegurat que aquest copagament “suposa un atac directe a la gratuïtat de la sanitat pública, i afecta, com sempre, a les persones amb pocs recursos. És inadmissible que s’haja de pagar per les medicines, i encara ho és més si es tracta de malalts greus com és aquest el cas”, lamenta. La diputada demana al conseller Llombart que es pronuncie públicament i garantitze que aquesta mesura no s’aplicarà al País Valencià”.

 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal