Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La X Edició de 'Històries Nocturnes' fa un recorregut per l'Edeta romana i la Lyria musulmana

Mes de 200 persones varen assistir a la visita guiada que es va celebrar el passat divendres a la nit per un recorregut de les  ruïnes històriques de l'antiga Edeta. Des de Turisme Llíria es va encetar amb aquesta primera visita de la programació turístic-cultural de "Histories Nocturnes", una serie de activitats amb les que es pretén mostrar el ric patrimoni històric dels jaciments edetans. 

L'edició d'enguany que ja va per la desena celebrada, s'esta portant a efecte en la frescor de cadascuna de les nits de divendres del mes de juliol, on des de la capital de Camp de Túria ens conviden a gaudir dels seu patrimoni a més a més  d'animacions teatrals i musicals.

A l'itinerari iniciat als Mausoleus Romans de la necròpolis del segle I de l'antiga Edeta, els alumnes de l'Escola Taller Laurona van participar amb l'escenificació d'una cerimònia de soterrament de l'època romana. Tot seguit la visita va continuar per la zona del jaciment arqueològic on es troben els Bany Àrabs, l'antic hamman del segle XII, a aquest punt, els participants, varen poder gaudir d'un espectacle de musica andalusí i dansa oferit per un grup  amb la col·laboració del Centre Cultural Islàmic de València.

La pròxima cita d'Històries Nocturnes 2013 serà el pròxim 12 de juliol amb "La Màgia", una ruta que, en aquest cas, recorrerà els monuments més destacats de la Llíria medieval.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal