Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Feslloch 2013, un festival amb accent valencià

Comença el compte enrere. Al Tall, Obrint Pas, Aspencat, Miquel Gil i Pep Gimeno ‘Botifarra’, Orxata o Pepet i Marieta són només alguns dels grups que pujaran a l’escenari de la setena edició del Feslloch entre el 11 i el 13 de juliol. La música en valencià gaudeix d’una salut excel·lent. La prova, a Benlloch aquesta cap de setmana.
Set de les formacions musicals que participaran enguany al Feslloch ho fan per primera vegada, onze han estat seleccionades perquè han tret disc en 2013 o estan a punt de fer-ho, i set dels grups que conformen el cartell van traure disc a finals de 2012 i arriben a Castelló amb els seus nous treballs. Aquesta cita musical de tres dies, que té lloc a la localitat de Benlloch des de l’any 2007, s’ha convertit a hores d’ara en un festival consolidat i el màxim referent de la música en valencià per a encetar l’estiu.
En la programació 2013 destaquen dos noms, Al Tall i Obrint Pas. Foto: Feslloch.

Al Tall i Obrint Pas, caps de cartell

En la programació 2013 destaquen dos noms, Al Tall i Obrint Pas. Ambdues formacions musicals són valencianes, han marcat tendència durant diverses generacions i enguany han anunciat la seua retirada dels escenaris. Motius de pes per a compartir vetllada la nit del 12 de juliol a la Plana.
Eixe mateix dia està confirmada l’actuació d’Orxata que aterrarà al festival per presentar en terres castellonenques el seu darrer disc, ‘3.0’, publicat en desembre de l’any passat. Aquest segon dia de festival està carregat de noms consolidats del panorama musical valencià com són Miquel Gil i Pep Gimeno ‘Botifarra’, que arriben amb el seu espectacle conjunt ‘Nus’.
El festival començarà dijous 11, tenint com a plat fort l’actuació de Pepet i Marieta, que presentaran el seu darrer treball discogràfic, ‘Lo món d’un mos’. La programació es completa amb nombroses actuacions programades per a dissabte, entre les quals cal destacar la d’Aspencat que presentarà ‘Essència’.
L’edició 2013 del Feslloch també comptarà amb el primer gran concert de Vertigen, un nou grup fruit de la col·laboració entre Josep Nadal, cantant de La Gossa Sorda, i de Joan Palomares, un jove autor i compositor de Bellreguard. La formació ha llançat el seu primer disc, ‘Intent de poema’.

Xavi Castillo, xaranga, activitats i acampada lliure

Unes hores abans, a la vesprada, l’actor Xavi Castillo presentarà l’espectacle ‘Veriueu-ho: especial Escola Valenciana’, un muntatge farcit de ‘Wertgonya’ i moltes altres barbaritats del context polític i social valencians.
L’oferta es completa amb la zona d’acampada lliure, la zona chill out del festival i la piscina. Foto: Feslloch.
L’oferta es completa amb la zona d’acampada lliure, la zona chill out del festival i la piscina. Foto: Feslloch.
El Festival compta un any més amb activitats culturals, divulgatives, lúdiques i esportives de tot tipus: projeccions de documentals, presentacions de publicacions, tallers, competicions de futbol sala, voleibol, pilota valenciana, concurs de Trivial i el Karaoke del festival.
Enguany, com a novetat, una xaranga omplirà de música els carrers de Benlloch i també es celebrarà una actuació de teatre en valencià a càrrec del grup guanyador del concurs ‘Reviscola el teatre’, certamen que ha organitzat l’entitat Reviscola.
L’oferta es completa amb la zona d’acampada lliure, la zona chill out del festival i la piscina per refrescar els feslloquers i les feslloqueres.
*Autora Elena Cívico des dels nostres amics de Nonada..es
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal