Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'Fent Poble, Fent Pobla'. nom de la revista que el Centre d'Estudis de la Pobla ha publicat el nº 1, ara com ara digital

Es va presentar en un acte públic del CEL. El número 1 de la revista té un disseny molt cuidat i un contingut que evoca per tots costats historia, cultura i ganes de coneixement de la Pobla.

El CEL no arriba als six mesos de vida, no obstant açò el seu treball ja és indicatiu del que vol apuntar cap al futur. La consolidació d'un projecte com el del CEL precisa sempre el suport municipal, no obstant el  de la Pobla ja està en el camí i de fet en la presentació va haver-hi representació institucional. 
clic per a llegir la revista
El president del CEL, José Luis Crespo, ha subratllat que amb aquesta primer número de la revista "pretenem obrir un camí nou a la Pobla pel que fa a l'estudi i divulgació d'aquells temes interessants per conèixer millor el municipi i obert a tota la gent que vulga aportar coneixements que servisquen per al progrés i millora del nostre entorn".

La revista compta amb la col·laboració de la Degana de Geografia i Història de la Universitat de València, Ester Alba Pagán que fa un repàs sobre les pintures gòtiques de l'església de Sant Jaume, abundant en la seua època i la seua importància artística.

Allotjada digitalment en format del conegut ISSU permet una lectura digital amable. Els temes de la revista recorren aspectes com l'urbanisme, la història, l'art, la cultura, les relacions de la Pobla amb la seua comarca Camp de Túria, etc. Interessants els articles sobre literatura de Camp de Túria, de la dona i l'educació, tot un tema de contingut i encara viu, sense oblidar el repàs per les imatges personals dels habitants del municipi d'ahir, combinats amb escenes no tan llunyanes. Tampoc falta l'article reportatge sobre la flor 'miracle' de la Pobla, o com l'article de Luis Valls la nomena 'Tresor Únic de la nostra Terra' , la Cistus Heterophyllus Carthaginensis.

Quasi 100 pàgines entre les quals ve de gust navegar i llegir els seus continguts, tot un indici del que vindrà.

La revista té definit un caràcter semestral pel que tindrem dos a l'any i segur que els treballs d'aquest grup que comença amb moltes ganes i com han demostrat també, molta capacitat, segur que podran ser d'aquí a uns anys uns dels referents que servisquen per a parlar de la Pobla de Vallbona.


asistents

a la taula

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal