Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat retalla un 50% les ajudes per a llibres i les Ampes donen solucions solidàries

Entre les Ampes, la de l'IES de l'Eliana que està organitzant un Banc de Llibres

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) va publicar una relació de partides que disminueixen en els pressupostos d'enguany i que es destinaran a "despeses diverses". Entre les retallades, l'àrea que pitjor parada ix és Educació. I amb diferència, per exemple, ha retallat en un 50% les ajudes per a la gratuïtat dels llibres de text en Primària.

Les claus del Banc de llibres es troba que qui els tinga els posa a disposició, per mediació del Ampa i del banc, perquè els qui ho sol·liciten i necessiten puguen utilitzar-ho. La Solidaritat, amb majúscules és la base del sistema.

La crisi és forta i les retallades moltes, la situació que travessen moltes de les famílies obliga a cercar solucions i ocorre que les Institucions no estan donant totes la talla.

Parlem amb la Presidenta del Ampa de l'IES l'Eliana, Pura Peris, qui ens ratifica la creació del Banc i les seues raons:

'lo nostre no és un mercadet, no volen que tinga caire comercial, sinó solidari i de cura del material escolar i reutilització del mateix. Tractem de que els alumnes aprenguen el concepte de solidaritat, compartir i reutilitzar al temps que es busca un estalvi en les families.. creiem que és important aquesta visió diferent de la del mercantilismes tot i que siga a preus reduits'

Açò és el que organitza i comunica l'Ampa

Des de l'AMPA DE L'IES ens agradaria demanar la col•laboració solidària de tots els estudiants de l'IES en una tasca que creiem important, aprendre a compartir amb els altres. Amb aquesta acció la comunitat de mares i pares intentem co-participar en la consecució del projecte educatiu del centre, en virtut del qual, educar en valors cívics, com la solidaritat, és una de les tasques que ens pertoquen a totes les persones que conformem la comunitat educativa,  professorat, famílies.....

Basat en aquesta idea sorgeix la creació del banc de llibres. No es tracta d'un intercanvi, d'un bescanvi sinó d'una acció més altruista, consistent a deixarels llibres del curs que acaba per  cedir-los  a qui ho pugui necessitar.

Evidentment la persona que diposita els seus llibres pot, si ho desitja o necessita, obtenir llibres per al curs següent, si és que algú ha dipositat els mateixos.

Els primers dies de juliol es publicarà a la web de l'IES el llistat de llibres per al curs vinent. A partir d'aquest moment, qui desitge participar en la creació del banc del llibre estarà en condicions de fer-ho.

Com participar?
Molt senzill,

Després de comprovar que els llibres que es van a dipositar poden servir el curs següent, els poden dipositar a l'IES a la sala que s'habilitarà a aquest efecte. Els llibres els acompanyaran amb un llistat dels llibres que dipositen i al mateix temps, si és el cas, entregaran un llistat dels llibres que necessitarien per al curs següent.

Quan col • laborar en la creació del banc de llibres?
Els dies 8, 9 i 11 de juliol en horari de 9.30 a 11 del matí.

I si jo no puc aportar llibres però necessitaria ajuda per obtenir alguns?

No hi ha problema, com hem comentat no és un intercanvi sinó un banc pel que si hi ha alguna alumna o alumne que necessita llibres però no pot aportar cap, només cal que s'acosti en els mateixos dies i horari amb el llistat de llibres.

Quan puc obtenir llibres del banc?

Un cop recollits els llibres, els ordenarem, veurem quants tenim i procedirem a organitzar la distribució dels mateixos.
El lliurament dels llibres de què disposem es realitzarà els dies 22 i 23 de juliol de 9 a 11 del matí a l'IES.

I si no puc dipositar llibres al juliol, doncs els necessite durant l'estiu, puc dipositar-los al setembre?

La resposta és afirmativa  tractarem que funcione el banc de llibres també al setembre, segurament durant els dies 9 a 11 però avisarem més endavant .

Des de l'AMPA cridem a la màxima participació tant en el lliurament de llibres com en el procés de recepció, selecció i lliurament dels mateixos. Tota col•laboració serà ben rebuda.

Agraïm a l'IES seva col•laboració i suport en aquesta acció així com a l'associació d'alumnes de l'IES, que estaran amb l'AMPA en tot el procés.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal