Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Fira Alternativa oferirà perspectives diferents per eixir de la crisi

La tradicional cita, que arriba a la 26ena edició, se celebrarà del 7 al 9 de juny al vell llit del Túria
Es mostraran experiències com els bancs de temps o monedes i mercats socials

Utilitzant com a punt de partida la premissa “No és una crisi, és una estafa”, la 26ena edició de la Fira Alternativa de València buscarà contestar a la pregunta: Crisi, crisi i més crisi però, hi ha alternatives?. La tradicional trobada, que se celebrarà del 7 al 9 de juny al vell llit del Túria, tractarà de mostrar les diferents alternatives de base que s'estan construint. Alternatives vitals o comunitàries, amb experiències de col·lectivitats que tendeixen cap a l'autogestió.
En aquesta edició tindran el seu espai els mitjans de comunicació que generen informació pròpia i horitzontal amb una mirada des de la consciència crítica. Però també noves formes de consum elèctric de resistència al marge de les grans companyies i altres experiències socials com els bancs de temps o monedes i mercats socials.
Les alternatives es concretaran al programa amb propostes com ara la presentació del projecte RESET, un espai per a la difusió i distribució de la informació de tots els recursos socials. El dissabte serà el torn per a la escola lliure Donyets que plantejarà una realitat d'educació al marge de les institucions o la xerrada de Miguel Yasusuki sobre moneda social i la presentació de la cooperativa integral valenciana A Tornallom.
També l'ecologisme tindrà el seu espai amb la xerrada del grup Ecologistas en Acción de La Serrania.
Cal subratllat, que el col·lectiu Caleidoscopi, organitzador de la Fira Alternativa de València, es va plantejar fa 26 anys que aquest espai era la forma d'expressió i difusió més genuïna i coherent. Des d'aleshores, han tingut com a objectius donar a conéixer el treball artesanal, l'alimentació vegetariana i ecològica i el pensament crític que es reflecteix a través de les accions de les persones i col·lectius que participen a la Fira, i tot això sense rebre subvencions ni tindre personal remunerat.
Concerts i tallers
D'altra banda hi haurà, com és habitual, diferents actuacions musicals durant els tres dies de la Fira. Per a això es comptarà amb les actuacions de Nacho Pereda y los Chatarreros del Amor, el cantautor Cifu, Mother Fuckers, Van de Ramah, Jacint, Sedajazz, Escamutxó, Lili i Dionis o Floristeria Mateo Morral, entre molts altres . També Ull de Tro presentarà el seu darrer disc La classe obrera no va al paradís.
Tallers per criatures, actuacions musicals, xerrades i fòrums, presentacions de publicacions, parades informatives de col·lectius socials i artesans, alimentació vegetariana, conformen un any més l'ampli ventall de propostes del programa.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal