Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Dia Mundial del Medi Ambient, 5 de juny, Els Verds del PV demanem un canvi de politica urgent

'És l'hora de dir prou a una política globalment contrària a les persones' i denuncien que fins ara, només s'ha parlat dels interesos dels bancs, de les grans empreses, dels seus beneficis i tot inclòs quan l'atur supera el 25%. Es a dir quan les persones no son els beneficiaris de les polítiques implementades, sinó els perjudicats.

Persones i medi ambient. canvi de politica ne
El manifest d'Els Verds del PV per el dia del Medi Ambient, es molt dur amb el seu anàlisi de les polítiques del PP. Tant a l'Estat com al País Valencià. Fa un repas per les polítiques de suport de les energies contaminants, de l'abandó de les costes valencianes, de les rendes cada dia més baixes dels agricultors i sobre tot, els Verds son molt crítics amb la corrupció política  afirmant 'el PP valencià un dels que més casos acumula en les seues files' i tot açò, denuncien,  mentres el fracking entra en la quotidianitat valenciana per la porta de darrere i amb la complicitat del govern de la Generalitat.


En el Dia Mundial del Medi Ambient, Els Verds del País Valencià manifestem la urgència de salvar del PP les costes, la terra, l’aigua, el mar, l’aire, el bosc i la gent. És l’hora de dir prou a una política globalment contrària a les persones i als valors naturals. Amb el PP, tot està en perill, ja siga la terra, ja sigala gent, i tot és possible amb la ciutadania mobilitzada per exigir eleccions generals i autonòmiques anticipades i el canvi de l’actual política i del sistema electoral cap a una democràcia participativa, solidària i ambiental.

Aquest és el manifest que han fet arribar

 'Per eixir de la crisi des d’un nou model polític, econòmic, social i ambiental que es fonamente en la democràcia participativa, en un fort i renovat sector agroecològic, en la sobirania i seguretat alimentària, l’ús de les energies netes, un consum responsable i el repartiment solidari del treball i la riquesa.

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient i Els Verds del País Valencià volem, amb aquest manifest, dedicar aquesta data del 5 de juny de 2013 a denunciar públicament la impúdica política del PP que està posant en perill el medi ambient augmentant cada dia el deteriorament del territori i dels seus valors naturals.

La política del PP, des de totes les Administracions Públiques on governa, es fonamenta en l’aplicació estricta i sense vergonya dels principis més durs del neoliberalisme que fan del negoci privat i l’acumulació de riquesa l’únic objectiu de l’acció política. Que la Banca, les grans corporacions energètiques, les multinacionals i les grans empreses continuen augmentant els seus beneficis en un marc de profunda crisi política, econòmica, social i ambiental és el que realment preocupa al PP encara que l’atur supere el 25% de la població activa, encara que la pobresa i la indignació vaja en augment, encara que la desafectació de la política augmente, encara que l’evidència del canvi climàtic siga ja inqüestionable.

Mentre cada dia assistim a més casos de corrupció política, augmenten les imputacions de càrrecs públics -essent el PP valencià un dels que més casos acumula en les seues files- sense que es done cap explicació creïble a la ciutadania ni s’adopte cap mesura de reforma del sistema polític i electoral, el govern de la dreta desenvolupa una política energètica insostenible, reforma la llei de costes augmentant la desprotecció del litoral i amnistiant infraccions urbanístiques, posa en marxa la privatització dels ferrocarrils, frena el desenvolupament de les energies renovables, s’oblida totalment de la protecció i prevenció del bosc i abandona totalment el sector primari.

El PP s’entesta en mantenir les recerques d’hidrocarburs de les multinacionals tant a la plataforma marina com a l’interior del territori -autoritzant darrerament el fracking a les comarques de Castelló- fent cas omís de totes les previsions científiques que assenyalen que el litoral mediterrani serà una de les zones més afectades per les conseqüències del canvi climàtic que té com una de les primeres causes el consum de combustibles fòssils. Al temps que, amb la fractura hidràulica, posa en perill els aqüífers, el paisatge i els valors naturals de les comarques de l’interior o del turisme de les platges del litoral.

Al contrari, mentre el PP recolza l’augment de les energies contaminants i la pròrroga del funcionament de la Central Nuclear de Garoña, totalment obsoleta i amortitzada, frena el sector de les energies renovables que està a l’avantguarda mundial en tecnologia solar i podria tenir un desenvolupament espectacular per la nostra disposició natural d’hores d’insolació a l’any. El PP, fent cas omís dels perills de l’energia nuclear evidenciats darrerament amb la tragèdia de Fukushima, manté el lucratiu negoci privat que genera la Centra Nuclear de Cofrents, malgrat que ja estiga amortitzada i cada dia que passa augmente la seua obsolescència i el risc de fallida.

Tampoc el PP atén al camp valencià, on els agricultors professionals són cada vegada més vells, les seues rendes més baixes i les perspectives de futur, per l’actual política de la UE, més que preocupants. Ha augmentat l’abandonament de camps que, si va començar en terres en zones d’interior, s’ha generalitzat i traslladat també al litoral, on ja és més d’un 8% la desaparició de camps de cítrics a causa de la disminució constant dels ingressos de les campanyes de la taronja.

Els Verds del País Valencià treballarem al Parlament Europeu per aconseguir que la PAC done solucions a la volatilitat dels preus agraris, lluite contra la preponderància de la distribució comercial en la cadena alimentària, assegure la rendibilitat de les explotacions dels xicotets productors i les cooperatives i empreses socials, acabe amb el domini -en la negociació dels preus del camp- de la gran distribució comercial, impossibilite les estratègies de les grans superfícies de baixar els preus agrícoles europeus, assegure la reciprocitat dels productes agraris de tercers països, augmente les ajudes a la producció ecològica i al mercat de proximitat, lluite decididament contra el conreu de transgènics (OGM) i protegisca les llavors, les espècies autòctones i la biodiversitat.

En el Dia Mundial del Medi Ambient, cal recordar que un arbre autòcton aporta un efecte sumidor d’uns 300 kg de CO2 durant el seus creixement. La protecció i regeneració de la cobertura forestal i la protecció del sòl de les muntanyes valencianes para frenar els efectes de l’erosió i la desertització creixent hauria de ser una estratègia més que necessària i urgent en la lluita contra el canvi climàtic, per al manteniment del paisatge i dels recursos que suposa el bosc per a la població rural i per a la prevenció dels incendis forestals. Un bosc que ara el PP també vol privatitzar amb el PATFOR, mentre no aten suficientment els treballs en les zones forestals cremades per evitar l’erosió.

En el Dia Mundial del Medi Ambient, Els Verds del País Valencià manifestem la urgència de salvar del PP les costes, la terra, l’aigua, el mar, l’aire, el bosc i la gent. És l’hora de dir prou a una política globalment contrària a les persones i als valors naturals. Amb el PP, tot està en perill, ja siga la terra, ja sigala gent, i tot és possible amb la ciutadania mobilitzada per exigir eleccions generals i autonòmiques anticipades i el canvi de l’actual política i del sistema electoral cap a una democràcia participativa, solidària i ambiental.
'
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal