Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

XXVI Trobada d'Escoles en Valencià, diumenge 26 de Maig a Nàquera

Desprès de que el passat mes d'abril no es va poder celebrar la festa de les escoles a causa de la previsió de pluja que Sant Pere, amic de certa beateria valenciana, ens ho volgué impedir, el proper diumenge 26 de Maig la localitat de Nàquera, als peus de La Calderona, acollirà la XXVI Trobada d'Escoles en Valencià a Camp de Túria. Tot i això la Regidoria d'Educació junt al CEIP Emili Lluch i Escola Valenciana no han perdut la il·lusió i han continuat treballant per a fer realitat per primera vegada en la historia del Municipi aquest esdeveniment per la llengua que enguany evoca al nostre poeta Vicent Andrés Estellés,una de les figures més importants del País Valencià, amb el lema "La veu del teu poble".

Tota la programació continuarà sent la mateixa que es tenia previst, començant a les 10 del matí al punt de concentració de la Glorieta Saint-Germain Laprade des d'on partirà un cercavila pels principals carrers del poble i acompanyats per la Societat Musical Santa Cecília de Nàquera i de la Colla de dolçainers i tabaleters de Camp de Túria.

Les més de 4.000 persones que se preveu assistiran als actes podran gaudir dels tallers organitzats pels instituts, col·legis, editorials i associacions culturals i educatives que es van a instal·lar a la plaça de Jaume I fins a la cloenda de la jornada. En paraules del regidor d'Educació, Víctor Navarro, la jornada festiva pretén fer palesa públicament la veu del nostre poble i el recolzament social tan gran que té la ensenyança en valencià a tota la comarca de Camp de Túria.

10:00 h. Concentració de les escoles a la Glorieta Saint-Germain Laprade.
10:30 h. Cercavila pels carrers més importants de Nàquera, acompanyats de la S.M Santa Cecília de Nàquera i de la Colla de dolçainers i tabaleters del Camp de Túria.
11:00 h. Recepció i benvinguda a tots els centres educatius a la plaça Jaume I.
11:30 h. Tallers de centres i institucions educatives de Camp de Túria.
13:30 h. Parlaments i fi de festa.

Nota de l'autor

Cal destacar que a les Trobades per la llengua realitzades a la Comarca de Camp de Túria, es troba a faltar la presencia d'institucions educatives de Sant Antoni de Benaixeve, tot i veure que a nivell particular alguns pares amb els seus fills es fan una passejada pels actes organitzats. Llance la proposta a les AMPAs i autoritats educatives per a plantejar a la Regidora d'Educació la organització de la XXVII Trobada a Sant Antoni. Queda dit.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal