Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Per a l'assessorament dels horts urbans, o d'oci de l'Eliana, l'ajuntament manté un curs d'assessorament de cultius

En col·laboració amb l'Agenda 21 del municipi i després de l'adjudicació que es va fer dels horts urbans o d'oci (10 places l'any 2012 i dues noves enguany- el termini de sol·licitud de  les quals va finalitzar el passat 16 d'abril. l'Ajuntament de l'Eliana està donant suport a aquesta experiència

Mensualment, sobre el terreny es realitzen en el Jardí Municipal Hort de les Taules, aquest dissabte  20 d'abril des de les 10 fins a les 13 hores se seguirà l'assesorament i  de consultes sobre els cultius.

L'assessorament es fa sobre el terreny i de forma lliure i gratuïta.

Els Horts Urbans o d'Oci va ser un projecte municipal nascut en 2010 i que va ser assumit i llançat per l'Agenda 21 i el propi Ajuntament. Es van establir unes zones del Jardí Municipal Hort de les Taules que es dediquen a aquest tipus de cultiu d'una horta per a autoconsum amb tècniques ecològiques.

S'assignen per un període d'un any, s'obliga al fet que estiguen conreats i a més s'ofereix el reg, però no està permès l'ús de mànegues obligant-se a dedicar-ho a consum personal. No es tracta per tant de zones agrícoles a conrear a fi de la seua explotació. De fet les taules sobre les quals es conrea són suficients per al cultiu personal.

L'any 2012 es van sortejar, entre els quals es van presentar i van acceptar les bases 10 horts.


Així es defineixen els seus objectius:

Objectius
a) Oferir als ciutadans de L'Eliana la possibilitat d'aprendre les tècniques del cultiu ecològic d'hortícoles com una activitat saludable d'oci, que ens posa en contacte amb la naturalesa i els seus cicles i ens remet a l'ús agrícola tradicional de la terra, ús principal de la mateixa per a moltes generacions del municipi.
b) Posar en valor l'activitat agrícola d'horta, mostrant els seus valors socials, econòmics, ambientals, paisatgístics i patrimonials.
c) Posar en comunicació a diferents generacions de ciutadans de L'Eliana, fomentant la transmissió de les tècniques agrícoles locals tradicionals.
d) Posar de manifest els beneficis ambientals i per a la salut d'aquest tipus de cultiu ecològic d'hortícoles i ensenyar les seues tècniques de producció bàsiques.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal