Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Agenda 21 de Sant Antoni es reuneix per fí -dilluns 22 d'abril- amb el repte de fer viable el projecte per al futur

La nova comissió de coordinació, siga la mateixa o un altra, té un repte molt important fer caminar l'agenda 21 com a instrument de participació ciutadana lligada al medi-ambient. Ni més, ni menys que fer-la complir amb el seu objectiu

L'historia del segrest de l'agenda 21, segons pareix, pot haver donat suficient experiència per a no repetir els errors. El fonamental, el fort control que el govern d'Eugenio Cañizares ha fet sobre l'agenda 21 i que ha produït l'efecte contrari al que volia, de fet un clam recorre el municipi, estabilitzar-la per al futur, fora del control del govern, però també fora del control directe o indirecte de l'oposició. En aquest digital han hagut debats llargs i extensos sobre açò i encara poden llegir-se en els comentaris d'alguns articles..

Es per aixo que es parla de la necessitat de lligar l'agenda 21 als grups ciutadans no partidaris - no situats en els òrgans de direcció dels partits, o que siguen càrrecs electes- sense que signifique apartar-la de la política, perquè política és la pròpia existència de l'agenda 21. De fet s'ha parlat i molt, també en els comentaris d'aquest digital, d'estabilitzar-la per mitjà del moviment associatiu que hui dia existeix al poble, les associacions, tant de veïns com a culturals i per eixemple de comerciants i esportives. Es a dir donar l'oportunitat al teixit social de Sant Antoni.


Es tracta de la convocatòria mes important, si cal, de L'Agenda 21, després de la dimissió del president molt implicat al PP de San Antoni i segóns diuen al municipi, molt fora del que significa la participació ciutadana.

Ara es convoca als membres que son de l'agenda 21, i no més podran votar els qui ja eren de l'agenda 21; les dades, és de suposar que les controla la comissió de coordinació. Però seria adequat que es rellançara i depurara el cens ja que existeixen massa altes que realment mai han assistit, almenys açò semblava en el seu moment.

Però el tema fonamental que tindrà que tractar el Foro i que consta en l'ordre del dia lligat al punt de la renovació de la comissió de coordinació. es la forma en que es podrà mantenir en el futur esta eina de participació ciutadana. L'excessiva politització del primer i únic president, fa fugir a tots d'una representació massa polititzada. A tots els foros del municipi es parla que un instrument com aquest que té com a fi fonamental, fer participar a la ciutadania en les propostes mediambientals del consistori; convé tal vegada, que les persones que el representen no tinguen molta implicació partidària en el municipi però si que estiguen al voltant de les associacions locals de tot tipus, i que siguen per tant independents dels partits encara que no alienes a la política local.


Una por sobrevola en l'ambient, que el PP torne a repetir el funcionament de la 'línia d'autobús' que conduïa el propi alcalde i que portava a votar a persones dels municipi, que després no demostraven cap interés a l'agenda 21, mai tornaven al Foro.

Tal vegada, com diuen alguns membres de les Associacions de Sant Antoni, valdria la pena deixar les coses com estant i que la actual comissió de coordinació encete un procés de normalització que en cinc o sis mesos done com a conseqüència unes noves persones vertaderament representatives del projecte.

Es tracta com sempre de fer l'instrument a mida del govern i dels partits o a la mida de la participació ciutadana i democràtica

L'ordre del día amb el que es convoca a les 19'30 i a les 20'00 en segona es:

1.En virtud del artículo 7-4 del Reglamento, Aprobación por la Asamblea del Orden del día propuesto por la Comisión Coordinadora.
2.Informe de la Situación Legal del Foro Local de Participación Ciudadana Agenda 21 en la actualidad.
3.Sometimiento a la Asamblea General de la decisión de Propuesta de renovación de Cargos en su caso, de la Comisión Coordinadora.
4.Ruegos y preguntas.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

4 comentaris :

 1. Estoy de acuerdo con el articulo, la excesiva politizacion de la ag.21 la ha llevado a estar encajonada.
  En mi opinión no deberian renovarse los actuales cargos que ostentan sobre todo el secretario que esta directamente vinculado con el partido de plataforma, los demás desconozco si lo estan también.
  Si esto es asi, deberian ser los representates de las asociaciones vecinales, culturales, .... que son los que conocen de primera mano los problemas del pueblo y vecinos que quieren implicarse en los problemas.
  Yo estuve en una reunión y me fui, porque aquello era un monologo entre representantes politicos para ver quién se llevaba el gato al agua.
  Esta herramienta es para los vecinos que no estan implicados directamente en los partidos politicos, para éstos ya están los plenos y sus reuniones.
  Yo quiero participar pero no quiero ser una marioneta en manos de los politicos (oposición o gobernantes) porque para eso ya tengo los plenos.

  ResponElimina
 2. Pues tendremos que aplicar sentido común al asunto y, seguro que alguna propuesta cae de la mano indirecta de algún segunda, o tercera fila de la oposición. Sobre todo de una parte de la oposición. Por que del gobierno municipal todo el mundo ya lo espera. Seguro que lo vemos, usemos todos el sentido común y no tiremos las patas por delante para que no se rompa

  ResponElimina
 3. Estoy con David2, el PP mata las asociaciones y grupos, no le da sitio en el peublo, pero hay grupos de la oposición que las ahogan, con su multipresencia continuada. No se limitan a estar en política, quieren controlarlo todo.

  ResponElimina
 4. Estoy contigo Anónimo, hay cosas que no se pueden discutir aunque se quiera. El sentido común para cada cosa es lo que vale. Cuantos más mejor, cuanto menos controlada mejor.

  ResponElimina

Mastodon NotaLegal