Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La mona de Pasqua

Hi han tradicions tan arrelades a la nostra terra que malgrat les onades de noves modes són molt difícils d'eliminar, una d'elles és el costum de la mona de Pasqua.

La mona de Pasqua és una mena de bescuit típic del País Valencià, Catalunya, Illes Balears i Aragó que se sol elaborar els dies de la Pasqua Florida amb els ingredients bàsics de farina, sucre, ous, rent i sal i que es diferencia del molt comú pa de pessic o panquemao per el caramull de clara batuda que du al damunt. Encara que la seua forma tradicional pot esser rodona amb un o varis ous pintats de color, també poden tenir diferents formes d'animals amb l'ou coloretjat a la seua boca.

Des de fa alguns anys s'ha anat estenent una varietat de mona feta amb xocolata, sobretot a Catalunya, on la imaginació dels pastissers els ha dut a realitzar espectaculars figures que han sigut la il·lusió dels nanos al rebre el Diumenge de Pasqua eixa llepolia com un regal de mans dels seus padrins.  

El nom de mona pareix ser que prové de la veu àrab munna o màwna que significa "provisió de la boca" i que consistia en un regal que feien els musulmans als seus senyors i a personatges de superior classe.     
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal