Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els efectes dels LEDs blancs a Ràdio UniversitatDilluns passat m'entrevistaren a la nova ràdio de la Universitat de València (parla Angel Marco). Si fins ara havia parlat dels efectes de la llum blanca sobre el medi ambient, aquesta vegada m'han preguntat sobre les incidències sobre la salut humana. Jo he parlat sobretot de la part física, del perquè el color blau, que és part essencial de qualsevol llum blanca, es dispersa més en l'atmosfera i també del mal negoci que han fet els ajuntaments valencians instal·lant els llums de LEDs oferits per la diputació de València.
 

Per a parlar de manera més apropiada sobre els efectes sobre la salut humana, la periodista ha entrevistat el professor de medicina Francisco Martínez Soriano, que va col·laborar amb nosaltres en l'Informe sobre els LEDs blancs que presentàrem a la Universitat de València el 18 de desembre passat.

El programa A la teua salut, convida, des de totes les vessants, a dur una vida sana i saludable amb consells, curiositats i la participació d'especialistes. El programa del dia 27 de març introdueix el tema d'aquesta manera:Avui parlem de contaminació lumínica i dels seus efectes sobre la salut dels éssers humans. Una exposició perllongada a llums amb una curta longitud d'ona (llums blanques), com els LEDs, pot provocar trastorns en el son, en el comportament i en el sistema endocrí. Els professors de la Universitat Francisco Martínez i Enric Marco ens donen tots els detalls.Àudio:

La contaminació lumínica i els seus efectes sobre la salut dels éssers humans.

Foto: Canvi d'enllumenament a LEDs blancs a Montehorquera, urbanització del municipi de Vilamarxant, situada junt al Parc Natural del Túria. Noteu la diferència? Ho veiem igual?. Autor: AMR.

* Qui parla és Angel Marco al blog pols d'estels, del que publiquem alguns dels seus articles de tant en tant

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal