Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Al PP de La Pobla li sembla un 'destrellat' que als ciutadans els preocupe la corrupció del partit

Una proposta contra el copago imposat a discapacitats presentada per EUPV va ser aprovada per unanimitat.

Precisament un dia després el CIS assegura que és la 2ª de les preocupacions dels ciutadans, la corrupció que últimament no apunta més que a un partit amb el seu tresorer imputat i un munt de diputats valencià del PP acudint diàriament als jutjats. El Ple va ser ahir 5 de març.

D'exagerat va qualificar l'alcaldessa de La Pobla Mari Carmen Contelles i regidor d'esports del municipi de La Pobla, quan un dels regidors, Javier Descalzo d'Esquerra Unida va sol·licitar que el Ple acordara manifestar-se contra els impagaments que la Generalitat està ocasionant als Centres Ocupacionals del Pais Valencià i especialment al de la Mancomunitat de Camp de Túria.

Carmen Contelles no és una militant més del PP, ja que recentment va eixir nomenada Presidenta del PP de Camp de Túria, en una batalla contra Serafín Castellano, que va dividir al PP comarcal per la meitat (va guanyar per només un vot) i per tant no és aliena, o no hauria de ser-ho, a la situació que viu el seu partit en el País Valencià i en tot l'Estat. A més es presidenta de la Mancomunitat de Camp de Túria de qui depèn el Centre Ocupacional.

El regidor que ens ha passat la seua moció i que publiquem al final de l'article, proposava que.

Per tot açò, proposem al Ple de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona, i si este ho considera, s’aprove la moció següent:
1 Exigir a la Generalitat Valenciana que no aplique el retall del 9% previst en el pressupost de l’any 2013, als Centres Ocupacionals de discapacitats.
2 Exigir a la Generalitat Valenciana el pagament íntegre dels deutes pendents a tots els Centres Ocupacionals i Mancomunitats que els gestionen.
3 Exigir a la Generalitat Valenciana el manteniment dels Centres Públics Ocupacionals.
4 Comprometre's que en cap cas s'implantarà un “Co pagament” als usuaris del Centre Ocupacional.

El grup que dirigeix Carmen Contelles, va  compartir que es paguen els deutes, però es va negar a acceptar que el seu partit era el culpable de la major de la preocupacions dels ciutadans. Amb un llenguatge sobreactuadt i dedicat especialment a les càmeres de TV del propi municipi La Pobla TV, considerava que les afirmacions de corrupció eren un invent i un insult. No obstant açò, la resta de l'oposició, PSPV i Compromís van recolzar la moció i els arguments de la proposta d'Esquerra Unida, CUPO, una agrupació independent del municipi que diu representar a les urbanitzacions va nadar entre les dues versions, malgrat manifestar també estar d'acord amb els objectius.

Finalment el PP va proposar una altra moció en la qual descafeïnava els arguments i els objectius.

Aquesta era la moció completa presentada pel portaveu de EUPV Javier Descalzo

MOCIÓ
L’estratègia dels retalls socials duta a terme pel Partit Popular en l’Estat espanyol té la seua màxima expressió en les actuacions al País Valencià.

Les últimes decisions del Govern valencià, son clarament contràries a tota ètica i moral que defensa qualsevol tipus d’estat del benestar, present o futur, i per tant, son decisions que van adreçades a empobrir a la població i al retrocés social de la majoria de ciutadans i ciutadanes.

En els últims mesos, la manca de liquidés, junt amb la ineficiència econòmica de la Generalitat, i el desastre creat per les despeses innecessàries i faraòniques dels últims anys, han accelerat el tancament de centenars d’empreses per impagaments de la Generalitat Valenciana, destruint milers de llocs de treball. Tot açò, sense mencionar les desenes de presumptes corrupteles establertes allà on el PP està gestionant diners públics dels valencians i valencianes.

Un destrellat polític més del PP, és el tracte, tant econòmic com social, que estan rebent els discapacitats i les persones dependents al País Valencià, que venen sofrint retards i retalls espectaculars en les seues prestacions econòmiques.

D’una banda, a partir de l’1 de gener de 2013 estan obligats a pagar productes inclosos en la prestació farmacèutica, el catàleg ortoprotèsic i les ajudes tècniques.

D’altra, els discapacitats que acudeixen a un centre ocupacional públic ja duen temps havent de pagar el transport des de les seues residencies fins als centres.

I ara també, se’ls vol fer pagar l’assistència als propis centres, amb una quota que anirà en funció de la renda familiar, ja molt tocada, precisament per l’atenció que requereixen aquestes persones, i que en molts dels casos, obliga als familiars a reduir la jornada laboral i inclús a perdre els seus llocs de treball.

Les persones discapacitades, usuàries de Centres Ocupacionals, són persones adultes incapacitades per a treballar, (la mitjana d’edat en el Centro de Camp de Túria és de 38 anys), que tenen una pensió por discapacitat, al voltant d’uns 400€.

La Mancomunitat de Camp de Túria, en aplicació dels retalls de la Generalitat, ha d’assumir un cost del Centre del 20%, i d’açò es pretén fer-los participes, mitjançant un re-copagament a l’usuari, per la qual cosa hauran de decidir entre menjar o assistir al Centre Ocupacional, enfonsant més, si és possible, a les seues famílies.
Es obvi que les decisions polítiques del PP van adreçades a que els discapacitats no siguen atesos per les institucions públiques, més bé, son per a potenciar els centres privats. Aquell què tinga diners acudirà als centres privats i aquells que no disposen de recursos econòmics suficients, seran atesos en casa pels seus familiars. Amb tota la problemàtica que comporta, càrregues familiars insostenibles i menys prestacions i serveis per als afectats, ja que, als 45 centres valencians s’ofereixen teràpies sociolaborals i d’autonomia personal, així com serveis de fisioteràpia.

En els moments actuals de precarietat econòmica, les famílies amb discapacitats al seu càrrec, no van a poder pagar un sobre cost, en definitiva un re pagament, doncs, ja estan pagant per l’atenció dels seus fills i filles, germans i germanes o d’altres familiars, i preferiran deixar-los en casa, això si, els qui puguen atendre’ls.

El negoci del retall és perfecte per al Partit Popular, sinó hi han discapacitats que atendre, acomiadem als professors, per tant no necessitem centres públics, no hi han obligacions de pagament, ni de gestió, no se paga res de res. Cosa que, per cert ja estan fent: no pagar.

En la Comarca Camp de Túria tenim un Centre Ocupacional que atén les necessitats de 40 famílies, i creguem que atacar a un col•lectiu de persones que no tenen la capacitat de defensar-se, es una actitud política, vil e inhumana, que produeix repugnància social, i més quan, observem en el mateix context, com es transfereixen diners públics a entitats esportives privades, com es el caso d’haver regalat 5 milions d’euros al València CF.

Per tot allò exposat, traslladem al Ple, els següents ACORDS:

1 Exigir a la Generalitat Valenciana que no aplique el retall del 9% previst en el pressupost de l’any 2013, als Centres Ocupacionals de discapacitats.
2 Exigir a la Generalitat Valenciana el pagament íntegre dels deutes pendents a tots els Centres Ocupacionals i Mancomunitats que els gestionen.
3 Exigir a la Generalitat Valenciana el manteniment dels Centres Públics Ocupacionals.
4 Comprometre's que en cap cas s'implantarà un “Co pagament” als usuaris del Centre Ocupacional.
5 Donar trasllat:
a Al President de la Generalitat, Alberto Fabra
b A la Consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana
c A tots els Grups Parlamentaris de les Corts Valencianes.
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal