Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

l'Eliana prepara un acte per al 15 de febrer que commemorarà els 50 anys de Nosaltres els valencians

Organitzat per la Regidoria de Cultura, el Centre d'Estudis Locals i l'editorial Afers tindrà lloc en el Centre Sociocultural a les 19'30,  un acte que sota l'excusa de la presentació de tres llibres sobre Fuster i Nosaltres els Valencians, commemorarà el cinquanta aniversari de la publicació del fonamental texte de Joan Fuster.

L'acte, segons els propis organitzadors serà així:

“L’any 2012 no ha sigut un any qualsevol pel que fa a la nostra cultura i la nostra llengua. En 2012, entre altres fites, ha fet 50 anys de la primera edició del llibre Nosaltres els valencians de Joan Fuster (Sueca, 1922-1992)

Des del CEL pensarem que podia ser un bon moment per posar de nou sobre la taula i en l’agenda política el debat sobre què sóm i com volem ser al voltant de l’obra del Mestre de Sueca. La situació actual per la que passem ens sembla idònia per reflexionar sobre monarquia, constitució, autonomies i perquè no per fer-ne una nova lectura de Nosaltres els Valencians, Com deia Fuster, “Només hi ha una manera seriosa de llegir, que és rellegir”. És per això que el CEL juntament amb la Regidoria de Cultura us animem a participar en l’acte presentació dels llibres que Afers ha editat amb motiu d’aquest aniversari. ( Pura Peris Membre del CEL) 

Intervenen:

Ferran Archilés Cardona, doctor en Història Contemporània per la Universitat de València i professor del Departament d’Història Contemporània. És membre del consell de redacció de la Revista «Afers».

Xavier Serra ha estat professor de filosofia a la Universitat de València. És membre del consell de redacció de la revista Journal of Catalan Intellectual History.

Vicent Olmos és historiador i editor. Director editorial de l’editorial Afers, fundador, responsable i cap de redacció de la revista Afers i membre del consell de redacció de les revistes El Contemporani, L’Espill, Caràcters, Mirmanda, Plecs d’Història Local, Transfer. Journal of Contemporary Culture, o Journal of Catalan Intellectual History. Editor a Publicacions de la Universitat de València.

Presenta l’acte: Pura Peris Garcia, Membre del CEL

Divendres 15 de febrer Lloc: Centre Sociocultural Hora: 19’30 h. Entrada lliure."
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal