Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La urgència d'un pla d'ocupació juvenil presentat per CCOO i UGT


CCOO i UGT han registrat un document conjunt en el qual sol•liciten la posada en marxa d'un pla d'ocupació juvenil amb caràcter extraordinari i urgent.  El pla pot ser estès també a la resta de comarques

Presentación del documento
En el document adreçat als presidents de les mancomunitats de la Ribera Alta, Ribera Baixa i la Safor, perquè reclamen l'anomenat pla al Govern de Generalitat Valenciana i la Diputació. CCOO PV i la UGT-PV entenen que els recursos econòmics destinats a corregir les xifres actuals de treballadors i treballadores sense ocupació no són suficients.
"Les administracions públiques, tant del Govern de l'Estat com del Govern de la Generalitat Valenciana, han d'atendre amb fons extraordinaris una situació que, sens dubte, mereix mesures de caràcter urgent, per tal de frenar l'exclusió laboral i social de milers de persones de les nostres comarques i fonamentalment de les persones joves" conclouen.
En el document s'argumenta que les polítiques actives d'ocupació, que són competència del Govern de la Generalitat, no disposen de recursos suficients i d'estratègies per a afrontar per si soles amb èxit la dramàtica situació laboral.
En conseqüència des de la UGT i les CCOO reclamen que a través dels alcaldes i alcaldesses dels ajuntaments que integren les mancomunitats de municipis de les comarques de la Ribera Alta, Ribera Baixa i de la Safor s'exigisca davant el Govern de la Generalitat i de la Diputació Provincial la posada en marxa d'un pla d'ocupació juvenil amb caràcter extraordinari i urgent.
Ambdues organitzacions reclamen la posada en marxa d'un Pla d'ocupació juvenil que siga fruit del consens amb els agents econòmics i socials.
FInalment, el document planteja la necessitat que s'exigisca la represa dels programes conveniats amb les entitats locals (ajuntaments) i congelats durant l'any 2011, l'objectiu del qual és pal·liar temporalment l'atur estacional, que afecta de manera singular els treballadors agrícoles i aturats de llarga durada amb càrregues familiars.
En el passat més recent aquests programes ( PAMER, EMCORP, ETZOINT, AGRÍCOLES) han permés als ajuntaments oferir treball als seus veïns durant almenys uns mesos a l'any, i alhora, els programes han servit per a la millora de l'entorn urbà i rural dels pobles.
Així mateix, s'ha de destacar que aquests programes d'ocupació també han ajudat a donar solució a problemes de persones i famílies que per diverses raons es troben en la franja de la marginalitat social i laboral.
Per tot l'anteriorment exposat, els sindicats sol·liciten que a través de les mancomunitats es done trasllat d'aquestes propostes a tots els alcaldes afectats dels municipis de la Ribera Alta, Ribera Baixa i de la Safor.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal