Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

l'Ajuntament de Bétera podrà pronunciar-se contra retallades de polítiques municipals d'igualtat

Ho ha sol·licitat Esquerra Unida, perquè el 8 de març és el Dia Internacional de les Dones , i ha presentat el passat 25 de febrer aquesta proposta en l'Ajuntament. A l'organització d'esquerres li ve preocupant la pèrdua de competències per als Ajuntaments que suposarà l'avantprojecte de reforma de la llei 7/1985, de Bases de Règim Local,.

Segons l'organització Esquerra Unida l'avantprojecte pretén la reducció general de les competències municipals, centralitzar en les diputacions provincials o en les set comunitats autònomes uniprovincials les competències dels ajuntaments xicotets.

El colp que suposa aquest projecte, de tirar endavant, contra les polítiques d'igualtat és valorat molt negativament pel grup polític, que entre altres efectes preveu els següents:

 
a)     Suprimeix l’article 28, que ha permès des de fa tres dècades a la majoria dels ajuntaments tenir regidories, activitats i plans de promoció de la igualtat, d’acord amb el mandat de l’article 9.2 de la Constitució de promoure activament la igualtat.

b)    Limita als ajuntaments de més de 20.000 habitants (art. 7.2.5 de l’esborrany 22-12-12) la possibilitat d'exercir “per delegació de la Comunitat Autònoma” la promoció de la igualtat de la dona, la qual cosa comporta una discriminació de les dones del món rural, una reducció d’esforços igualitaris i un allunyament de les decisions polítiques pel que fa a la ciutadania.

c)     Aquesta reforma contravé la Carta europea per a la igualtat de dones i homes en la vida local (Consell i municipis i regions d'Europa, 2006), que promou les polítiques municipals d’igualtat, amb objectius rellevants i avaluables, i recursos humans i materials propis i adequats.
d)    Dificulta el compliment de la Llei integral contra la violència de gènere de 2004, l’article 19 del qual, per a l’assistència social integral, exigeix la concurrència dels ajuntaments.
e)     Atenta contra la democràcia paritària, ja que l’elecció de 68.462 regidories constitueix l’àmbit més extens de participació de dones directament triades, la immensa majoria no retribuïdes, en la presa de decisions.
  El que proposa el grup d'Esquerra Unida  es:


1.- Mostrar el nostre més ferm rebuig a qualsevol proposta de supressió de les polítiques municipals d’igualtat.

 2.- Mostrar el nostre compromís ferm i decidit a augmentar els recursos materials i humans en polítiques d’igualtat.

 3.- Augmentar el pressupost destinat a polítiques transversals i específiques destinades a aconseguir la igualtat entre homes i dones.
 4.- Augmentar els recursos materials i de personal per a la prevenció i atenció de les dones en situacions d’especial vulnerabilitat.
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal