Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La crisi discrimina més a la dona; la retorna a llocs que crèiem oblidats. El 8 de març molt que reivindicar

'Cami cap a la igualtat' , començant el dijous 28 de febrer a la Pobla, i   cap al 8 de març - Dia internacional de la Dona; tindrà lloc una xarrada sobre la situació de la dona avui. Assistiran tres dones que es caracteritzen pel seu treball quotidià en defensa dels drets de la dona, en tots els fronts socials.

Ana Cuquerella és responsable de la dona en La UNIÓ, l'enfocament rural que afecta a la dona en les zones menys urbanes. El doble treball i la doble discriminació. 
Empar Aguado és membre de ATTAC-PV, una altra organització que dia a dia, durant anys porta defensant i denunciant els problemes que la desigualtat de la dona en tots els àmbits.
Rosana Montalbán, qui és responsable de la dóna en EUPV i una destacada militant en moviments socials com la PAH.

La xarrada-col·loqui, tindrà lloc el dijous 28 de febrer a les 19 hores en l'Aula Polivalent de la Pobla sota el títol de "La situació de la dona d'avui".

La situació és molt crítica per a la dona en aquesta crisi. un informe de la Comissió Europea sobre la situació de la dona en la crisi, va reconèixer ja l'any passat el negatiu efecte que les polítiques de retallades causaven en la igualtat de la dona; perquè li afecten significativament molt més que als home.Al final del 2012, la Comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere publicava noves conclusions amb pitjors resultats.

Fins i tot els grups conservadors que avalen les polítiques de les retallades, assumeixen i reconeixen que "Abans de la crisi, l'atur, els treballs precaris, les jornades parcials, els salaris baixos i l'evolució professional ralentida ja afectaven més a les dones que als homes. Però avui, sota l'efecte de les polítiques d'austeritat, elles pateixen una penalització doble. L'impacte de la crisi sobre el treball de les dones està en el nucli de les polítiques d'igualtat i d'ocupació"

La Comissió Europea assenyala en l'informe elements molt negatius per a la dona de les retallades, fins i tot en l'aspecte de la violència de gènere. " La crisi ha constituït un factor agreujant de la violència patida per les dones (assetjament,violència en el lloc de treball i violència conjugal). Les retallades pressupostàries no han de posar en perill el finançament dels programes i les associacions de lluita contra aquest tipus de violència"

La conclusió és doncs clara: "les dones, en general, gaudeixen de pitjors condicions laborals que els homes, tant salarials com a personals. Quan la crisi va començar, els primers afectats van ser els homes, però ara són les dones les que pateixen una crisi silenciosa que empitjora les seues condicions".

Les dades barrejades delaten que "les retallades en l'Estat del benestar afecten molt més a les dones que als homes, ja que tradicionalment assumeixen moltes més responsabilitats familiars. Moltes es veuen obligades a deixar els seus treballs per a cuidar dels xiquets i de les persones ancianes. Les mares solteres són especialment vulnerables. D'altra banda, les dones guanyen en general menys diners que els homes: la bretxa salarial entre tots dos sexes és del 17 per cent".

I aquest informe està realitzat per a tota Europa, on es barregen situacions molt millors com Noruega, Suècia i Finlàndia, amb zones molt pitjors com Itàlia, Grècia i Espanya. Les xifres espanyoles són  pitjors, un any després i agreugen més la situació.

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona es prepara amb molt per a reivindicar.-


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

2 comentaris :

  1. Enhorabona Javi per la xerrada, tres ponents de luxe

    ResponElimina
  2. Estas charlas podrian ser un salvavidas para el programa que ha preparado la concejala de san antonio de benageber.
    Si hubiera pedido opinión a través de la pagina web, podria mandarselo por correo.

    ResponElimina

Mastodon NotaLegal