Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paco Molina reelegit secretari general de CCOO PV en el Xe Congrés

El reelegit secretari general de CCOO PV, Paco Molina, reafirma el compromís de l'organització sindical en la defensa dels seus valors durant el seu discurs de clausura del Xe Congrés Confederal.

El Xé Congrés ha aprovat en aquesta segona jornada les candidatures presentades als diferents òrgans: Secretaria General, Comissió Executiva Confederal i la ponència congressual 

La candidatura única presentada per a assumir la Comissió Executiva Confederal encapçalada pel secretari general estarà composta per les 13 persones següents: Bernat Asensi Honorato; Cándida Barroso Chulia; Raül Alcocel i Maset; Eva Hernández López; Alfonso Arnedo Sánchez; Empar Pablo i Martínez; Rafael Córdoba Bustamante; Consuelo Jarabo Latorre; Jaume Mayor Salvi; Ana María García Alcolea; Ventura Montalbán Gámez; Rosa María Atienza Herraiz; Joan Calatayud Calatayud ha estat referendat per 246 vots a favor, 40 blancs i 9 nuls.

El secretari general Paco Molina ha obtingut 230 vots favorables, 50 blancs i 9 nuls.

La ponència global ha resultat aprovada amb 252 vots favorables, 2 en contra i 8 abstencions.

L’Informe de la Comissió de Garanties l’han votat favorablement 279 persones, i ha resultat aprovat amb 5 vots contraris i 11 abstencions.

La Comissió de Control Financer també ha presentat el seu Informe al plenari del Congrés, que ha resultat aprovat per 263 vots a favor, cap en contra i 11 abstencions.

El nombre de membres del Consell Confederal ha quedat establert en 114 persones, per 263 vots favorables, 0 en contra i 16 abstencions.

Amb versos del poeta alcoià Ovidi Montllor i de Vicent Andrés Estellés, Paco Molina ha agraït al ple del X Congrés la confiança dipositada en la seua candidatura i ha proclamat que, malgrat els temps difícils que vivim, CCOO PV no abandonarà la lluita: "Hem de treballar i podem, perquè vivim temps difícils però hem viscut pitjors, els nostres pares i els nostres avis no ho van fer, per açò continuarem fent-ho i cridant ben fort". Molina ha reafirmat la voluntat i el compromís de CCOO PV a lluitar per l'atenció a les persones en desocupació, pels drets dels treballadors, per la salut laboral, per la nostra cultura i la nostra llengua, per l'educació en igualtat i la sanitat pública, pels drets de totes les persones vengen d'on vengen.

"Estarem en la negociació i en el carrer quan siga necessari, amb la ciutadania i en les empreses", ha recalcat Molina, que en el seu discurs de clausura ha agraït als delegats i delegades el seu suport.

Discurs Ignacio Fernández Toxo

Preu, temps, un pla de xoc i un pla d'ocupació per a Espanya

"Ens van a dir que no hi ha recursos, però és mentida". El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández *Toxo ha afirmat en la seua intervenció que "és el moment de plantejar-se un salari mínim garantit com a recurs de ciutadania". "Perquè es pot, es deu i perquè hem de ser la llera per al canvi a la dramàtica situació de milions de persones que ja han esgotat el matalàs familiar -o no tenen ni família que els faça de matalàs- i no estan rebent absolutament cap tipus de suport del Govern" ha assegurat.

Cal mobilitzar recursos

"No és cert que no hagen", Toxo ha reiterat en el seu discurs que "el que no escau és a amnisties fiscals que desequilibren encara més la balança dels esforços carregant sobre l'IRPF, mentre les grans companyies tributen zero. Lluita contra el frau, nova tributació de les SICAV".

"Europa necessita donar-li a Espanya temps i preu", el secretari general ha assegurat que el BCE ha de fixar mecanismes d'estabilitat financera; taxa als bancs, euro obligacions, un nou Pla Marshall per a la UE. "Perquè el sud no va a poder eixir d'una altra manera, sense provocar greus danys al nostre model social i a les bases de la nostra economia".

Part de la solució

Toxo ha reivindicat que malgrat l'intent de desprestigie, la Vaga va ser un èxit laboral allí on es podia fer vaga. "Sense el catalitzador de la convocatòria no s'haurien produït les multitudinàries manifestacions que van abarrotar els carrers d'aquest país". Per açò no podem petrificar-nos, ha animat, "al carrer!, a convertir l'impuls del carrer en proposta, en alternatives, que aqueixa és l'essència de Comissions Obreres". Sobre aquest tema el secretari general ha advertit que molts diran que l'esforç ha sigut debades, "sabem i desitgem que no, perquè volem ser part de la solució i no del problema".

Respecte a l'ofensiva contra els serveis públics, Fernández Toxo ha denunciat que té una càrrega ideològica tremenda, "pretenen convertir en assistència de pagament els serveis fonamentals, convertint en negoci les conseqüències de la crisi". Respecte a la sintonia amb el sentir de la ciutadania maltractada per les polítiques del Govern, el líder sindical ha recordat que "necessitem aprofundir en les aliances, com hem sabut fer amb el Cim Social, per a guanyar en un discurs alternatiu, que és possible, i imprescindible, perquè som l'últim factor de fre".

Hi ha alternatives

No hi ha evidència empírica que l'austeritat servisca per a eixir de la crisi, de fet el resultat és l'augment de la recessió i de l'atur, i el que és pitjor, la deterioració del model social europeu i dels drets laborals. Perquè el que cerquen és que quan es produïsca l'eixida de la crisi Europa puga competir amb altres condicions, soltant el "llast" que para ells és el model social.

Toxo ha convidat al plenari a aprofitar el Congrés per a ressituar-se. "Aquest sindicat ha de repensar-se i reformular la manera en la qual vol presentar-se a la societat. Perquè, independentment de la campanya de descrèdit, alguna cosa haurem d'estar fent malament, o no fent, perquè aquesta organització no siga la llera que vegen els 6 milions de persones en atur involuntari en aquest país per a defensar-se" ha afirmat..

Ni un euro públic per la gatera

Fernández Toxo ha reiterat l'exigència històrica de CCOO respecte a la transparència absoluta en la gestió dels diners públics. El secretari general ha arrancat aplaudiments al Congrés afirmant que el sindicat ha de barallar per a autofinançar-se. Tot seguit, ha argumentat el motiu pel qual "com tota organització política, sindical, ONG, que tinga encomanades funcions que transcendeixen la mera negociació del salari, reivindiquem la retribució pública". "Amb controls, exigent", ha emfatitzat, "ni un euro públic per la gatera de la ineficàcia o de la malversació".

"Nosaltres som una part de la societat organitzada i hi ha un subproducte pervers de la crisi que és la deterioració de les institucions democràtiques, perquè som incòmodes per al seu projecte". "O és que només els rics de bressol o els qui es deguen als favors dels lobbys van a poder treballar per la democràcia en aquest país?" ha conclòs.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal