Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un Festivern de retrobades i acomiadaments

La setmana passada es publicava el cartell del Festivern 2012-2013, el festival amb el que la música alternativa valenciana despedeix l'any. La cita repeteix a Tavernes de la Valldigna i està marcada per les primeres passes del 3.0 d'Orxata i un acomiadament, el de La Gossa Sorda, que es prenen un any descans i ofereixen el seu últim concert.


Una bona notícia i altra de dolenta marcaven l'actualitat de la música valenciana la setmana passada. D'una banda es feia públic el cartell del Festivern 2012-2013 que, com sempre, omplirà Tavernes de la Valldigna de música i cultura valencianes i en valencià. El cartell incloïa La Gossa Sorda, que després de 13 anys anunciaven que es prenien una temporada de descans, i que s'acomiadaven en el mateix festival.
La Gossa aturarà la seua activitat creativa i de gires durant tot el 2013 per a, com anuncien en el seu comunicat, "replantejar-se el projecte". Volen agafar noves energies per a tornar amb motivacions renovades a partir de 2014. Els seus incondicionals, que es compten per milers, tindran una última oportunitat de veure'ls en directe la nit de cap d'any a la carpa del Festivern.
Ells, amb Orxata Sound System, Aspencat, Bongo Botrako i els DJs Biano i Plan-B protagonitzaran el dia gran del Festivern 2012-2013, que és molt més que un grapat de concerts per celebrar el canvi d'any. Tot començarà un parell de dies abans. Les entrades ja estan a la venda als punts habituals a 21 euros de forma anticipada (25 en taquilla). L'acampada a Tavernes estarà permesa des del dia 28 i serà gratuïta amb l'entrada.

Miquel Gil i Botifarra, nus

L'activitat del Festivern començarà dos dies abans de la nit de Cap d'Any. El dissabte 29, Miquel Gil i Pep Gimeno 'Botifarra' presentaran els seu espectacle conjunt 'Nu', un homenatge a la música tradicional valenciana. El concert començarà a les 19 hores a la Casa de Cultura. Abans, des de les 18.00 hores, estarà en marxa pels carrers de la localitat de La Safor el concurs de xarangues. Per tancar la primera jornada hi haurà un concert gratuït al carrer amb Komfusió, Eskac al Rei i un tribut a la mítica banda Barricada.
La Gossa Sorda realitzaran la seua última actuació en el Festivern abans d'agafar-se un any de descans. Foto: Maria Estrada.
Foto: Maria Estrada
La Gossa Sorda realitzaran la seua última actuació en el Festivern abans d'agafar-se un any de descans. .
El diumenge dia 30, la xaranga La Trokamba Matanusca guiarà un correbars per Tavernes i a la nit, doble alternativa: d'una banda, organitzat pel pub Magik, concert amb Barraques Sud Sistema, Supa Bassie i Sophy Zoo. D'altra banda, el pub La Bombonera programa Odi, Auxili i Tardor.
Per finalitzar, el Festivern ofereix un complet programa per al dilluns 31. Al migdia, sessió de vermut musical amb Pau Alabajos i paella gegant per a dinar organitzada pel Pub TNT. A les 19.00 hores s'obri la carpa amb les actuacions dels rapers Atupa i de Metall i So. Després, al pavelló de Tavernes, el tradicional sopar popular, just abans de l'actuació de Los Chikos del Maíz, que tanquen gira i precediran les campanades. Per tancar una nit de festa, pujaran a l'escenari Aspencat, Bongo Botrako, La Gossa Sorda, Orxata Sound System i els DJs Biano i Plan-B, que mantindran l'activitat fins que arribe el dia i ja siga 2013.

Futbol sala, pilota i Festivernet

El Festivern ha sigut sempre molt més que un festival de música. S'intenta que hi haja activitats lúdiques i culturals per a que els assistents tinguen al seua abast alguna cosa més que música i festa. Enguany no serà una excepció i es disputaran tornejos de futbol sala i pilota valenciana. A més, les activitats culturals, que es donaran a conéixer en breu, s'agruparan baix el nom de Festivern Cultural, i hi haurà una programació paral·lela per als més menuts, el Festivernet. Tots els detalls d'horaris i programació es penjaran en la pàgina del Festivern.

autor Guillem Sanchis desde Nonada

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal