Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La ramadería crea ocupació, nous puestos de treball que a més respecten el medi ambient i prevenen els boscos contra incendis

S'ha proposat al Ple de la Pobla, per Esquerra Unida,  que s'eliminen obstacles administratius i fiscals per a exercir aquesta professió al municipi.

El pasturatge organitzat i amb respecte del medi ambient, té un doble vessant, com diu el portaveu d'Esquerra Unida de la Pobla, Javier Descalzo. "D'una banda s'ajuda a crear un mecanisme per a la carn que pot permetre crear cabanyes d'ovelles i un altre tipus de bestiar. D'altra banda, els animals portats als llocs adequats, són capaços d'eliminar el sotabosc no cuidat i abandonat, prevenint incendis".

En qualsevol cas, llocs de treball i una alternativa econòmica viable.

La proximitat al cap i caçal ens fa oblidar coses que fa tan sols 15 anys encara vèiem passejar per la nostra comarca. Per açò, a la Pobla, de la mà d'Esquerra Unida s'ha proposat en el Ple municipal que s'eliminen els obstacles perquè els qui vulguen cercar aqueix mecanisme puguen fer-ho sense haver de pagar més taxes i costos.

 Són llocs de treball factibles i a punt per a crear-se immediatament. Com va declarar recentment el President de ASAJA en relació amb l'aportació ecològica de la ramadería:

"Quan a més -considera Barat- els agricultors i ramaders realitzen una activitat que col·labora amb la conservació del medi ambient; "nosaltres som els que fem i mantenim mentre que uns altres destrueixen", i si "qui contamina paga, qui descontamina ha de cobrar"."

Aquesta és la proposta que es farà en el Ple per via d'urgència Javier Descalzo

La Conservació del mitjà i de l'entorn natural, mantenint el mitjà físic i l'atmosfera sense contaminació, la fertilitat natural del sòl i la biodiversitat; prenent com a base l'aprofitament racional de recursos per animals autòctons, preferiblement, i amb una càrrega ramadera adequada per a evitar qualsevol tipus d'impacte negatiu sobre el medi ambient.

"Els danys materials s'uneixen als danys econòmics. En la situació de crisi actual, hem de fomentar la recerca de noves oportunitats i models d'economia social, ecològica i sostenible, així es proposen per una banda la implantació de ramaderia de transhumància oferint els pastos i zones de pasturatge del municipi, i per l’altra la creació d’una cabanya pròpia d'ovelles, per les següents raons:


  • Està comprovat que és la millor manera preventiva contra incendis.
  • L’acció del bestiar sobre la vegetació espontània és la més efectiva i respectuosa amb el medi ambient que existix.
  • L'acció del bestiar de pasturatge com a control de males herbes en els cultius fan més fàcil el seu pas a l’agricultura ecològica a més d'evitar l'aplicació d'herbicides.
  • Genera llocs de treball, podent-se dimensionar per nombre de ovelles.
  • Es genera una indústria secundària al produir carn i llet, es pot fomentar l'espècie autòctona com l’ovella guirra, amb la seua carn i la seua llet, donant llocs de treball o amb la creació d’escoles taller.
  • S'aporta fem com abonat extensiu al mateix temps que pasturen sent aquest de gran qualitat i interés agronòmic.
  • Tot aquell agricultor que pose a disposició els seus pastos es pot beneficiar de les ajudes de pagament únic (PAC), mentres que d'una altra manera no s'aplica el coeficient de pasturatge i es perden aquestes.
       Els Acords que se proposen son:

 1.- Suprimir el concepte d'ingressos per productes de concessions i aprofitament que se li cobra al
pastor en concepte de pastures.
 2.- Establir un registre d'agricultors i agricultores interessades en el projecte.
 3.- Establir un registre de ramaders i ramaderes interessades en el projecte.
 4.- Engegar una escola taller que forme als possibles veïns i veïnes interessats/des en el projecte"
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

2 comentaris :

  1. Finalmente no se debatió, la mayoría absoluta del PP no consideró urgente el poner en marcha un proyecto que podría servir para dar un giro al modelo económico, en busca de un sistema más sostenible, ecológico y social.

    Además ni siquiera se pronunciaron sobre el tema de dejar de cobrar al único pastor del pueblo la tasa de 600€ por pastar.

    ResponElimina

Mastodon NotaLegal