Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mocaorà popular a Velluters el 8 d'octubre


Per tercer any l'assemblea de les Falles Populars i Combatives ix al carrer a celebrar Sant Donís. El 8 d'octubre, vespra de la Diada del País Valencià, la plaça del Pilar de València bullirà de nou gràcies al sopar a la fresca, la Mocaorà, els Cants d'Albaes i a Dj PIUlaor, que punxarà després al Turmix.


.
L'assemblea de les Falles Populars i Combatives escalfa motors. Encara resten cinc mesos per al 19 de març i ja hi ha ganes de cremar-ho tot. Per això, i perquè els valencians celebrem el dia dels enamorats el 9 d'octubre, i no el 14 de febrer, cada any organitzen la Mocaorà Popular al barri de Velluters de València.
Dilluns, 8 d'octubre, pararan taula a les 21 hores. Cacaus i tramussos, coques salades de tomaca i verdures, entrepans i alguna cosa per beure. "No faltarà res, serà el típic sopar al carrer", comenta Mar Estrela, membre de l'assemblea. Perquè es tracta d'això, de recuperar el carrer i, amb ell, els costums.
La Mocaorà ha estat una tradició en les cases de València i rodalies des de l'Edat Mitjana. Conta la llegenda que els massapans representen els fruits que els valencians oferiren a Jaume I i a la reina Na Violant d'Hongria el 9 d'octubre de 1238 quan van entrar a València després de la conquesta. Fet que amb el temps es va popularitzar i va derivar en un regal.
Durant el sopar sortejaran el tradicional mocador amb fruitetes de massapà i després, cap a les 23 hores, el grup de la Plana Baixa Malnom farà un concert en acústic que donarà pas a la Cantà d'Albaes. Aquest tipus de cant d'estil és una arrelada tradició a molts pobles valencians. Els 'versaors' i els 'cantaors' aprofiten les avançades hores de la nit i de la festa per a dir quatre veritats i fer crítica, tot i que els fadrins també han utilitzat tradicionalment les albaes per a acostar-se a les xiques.
El tradicional massapà no faltarà a la Mocaorà Popular. Foto: E. C.
El massapà no faltarà a la Mocaorà Popular. Foto: E. C.
Amb els beneficis del sopar de la Mocaorà Popular cobriran despeses, apunta Mar, i utilitzaran la resta per finançar les activitats i els concerts de les Falles Populars i Combatives. "El marge de maniobra és molt menut, el sopar costa vuit euros, però la nostra intenció és que vinga quanta més gent millor i que vaja familiaritzant-se amb la festa", puntualitza Mar. Tant el sopar com el concert seran a la plaça del Pilar, les albaes recorreran els carrers fins aplegar al Turmix on estarà esperant Dj PIUlaor, membre d'Arthur Caravan.
Les places per al sopar són limitades, així que per assitir caldrà reservar els tiquets al telèfon 692083338. I hui és l'últim dia per fer-ho. Qui no s'arrisca no pisca!






(i).
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal