Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Has intentat fer la teua vida quotidiana en una cadira de rodes?

És el que van fer en les Primeres  Jornades d'Accessibilitat  de l'Eliana. Els Verds del municipi van intentar travessar alguns dels carrers de l'Eliana asseguts en una cadira de rodes. Si tens la sort de no necessitar usar-la, asseure's en una cadira de rodes per a "posar-te en les sabates d'un altre", obri immediatament una altra perspectiva del món. Assegut en ella i veient els mateixos carrers, els mateixos locals comercials, les mateixes entitats bancàries i cafeteries, t'adones que el món està preparat només per als quals no les usen.

En la jornades d'accessibilitat que van celebrar Els Verds de l'Eliana el dissabte 30 de setembre, un grup dels assistents es van asseure en cadires de rodes facilitades per orto-prono- i van recórrer carrers principals de l'Eliana, des de la Plaça del Pais Valencià, carrer Major, Santa Teresa, carrer Molí, el Parc, etc. L'observació de les dificultats que una cadira de rodes troba en una ciutat va ser una gran experiència. El comparar que molts dels locals comercials, la intenció dels quals és que tothom puga accedir, ni tan sols han pogut pensar en aqueix problema, és un altre exemple de les  dificultats.

Al final de la jornada es va realitzar una xarrada el tècnic en urbanisme Xavier Mesalles va fer les propostes de millora de la ciutat que convindria per a l'accessibilitat i Juan Benages i Jose Alfonso López  presentaren el projecte  'Tú cómo quieresvivir"

Després de les Jornades Els Verds de l'Eliana s'han plantejat seriosament continuar-les donada el bon acolliment i l'experiència enriquidora.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal