Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El govern pot quedar "deswertizat", després de l'èxit de la mobilització dels estudiants i la que per al dijous 18 convoquen els pares

La política de Wert pot costar-li a Rajoy una denúncia de l'Organització Mundial de Sindicats, que considera que les retallades i la política duta a terme pel govern espanyol amenaça l'ensenyament.
Els universitaris s'han sumat a la vaga desde el segon dia.

És curiós que de tots els paisoss que estan fent retallades siga Rajoy el que es porte la demanda, serà per alguna cosa, o li han pres mania els sindicats europeus i mundials?. Se li acusa a Rajoy de ser el que més ideològicament, excedint-se en el que li sol·liciten, està aplicant les retallades. I el dany en la ciutadania s'està notant.

Un piròman ha resultat ser el Ministre d'Educació al que Rajoy va encomanar la cartera, però també és cert que Rajoy ha anat donant el vistiplau, Consell de Ministres rere  Consell de Ministres..

Avui les retallades en l'Ensenyament i els disloques de la política contrarreformista del "tertuliano" pujat a Ministre pot ser que estiga al final del seu camí.

Els Instituts de Secundària han estat pràcticament parats en el que concerneix als cursos que podien sumar-se a la vaga, només des de 3º d'ESO fins a Batxiller, la resta 1º i 2º, no han pogut per raons legals.

la policia identifica sense cap provocació dels joves
Els jovens que ho han fet han omplert els carrers de les ciutats. València ha vist com els joves recorrien els seus carrers des de les 12 del migdia i a la seua arribada al carrer Colón, davant la Delegació del Govern la policia ha tornat a intentar identificar a nombrosos joves. El seu pecat haver participat en la manifestació. Són ordres dien alguns dels policies visiblement "afrontats" que intentaven fer espai per que s'en anaren  alguns jovens pels forats que deixaven els seus companys "més militants", en les identificacións.

Dijous dia 18, els pares s'uneix i la Confederació de Pares Gonzalo Anaya convoca especialment a les AMPeS raons tenen

"Tal i com ha exposat Tomás Sempere, el president de la Confederació d’ AMPA,  majoritària de la Comunitat Valenciana,   és necessària aquesta actuació conjunta davant la greu situació actual de retallades i desmantellament que està patint l´educació com servei públic fonamental.   Els motius destacats es detallen a continuació:

·         L´eliminació de tot tipus d´ajudes a l´alumnat i a les famílies en aquests temps tan difícils de crisi asfixiant, l´increment de taxes universitàries, la reducció de beques de llibres i l´impagament de les beques del curs anterior, les beques de menjador escolar, beques de transport escolar, la no solució per costum dels barracons escolars, etc,  atempten contra el principi de gratuïtat de l´ensenyament contingut en la constitució espanyola i que garanteix la igualtat d´oportunitats per a tots els alumnes sense excepció. No podem assumir com habitual que haja xiquets que vagen a classe sense llibres i sense material escolar per falta de recursos.

·         En la Comunitat Valenciana l´augment innecessari de dies per a obtenir professorat substitut per a les baixes; l´augment del nombre d´hores lectives als docents que no dedicaran a altres activitats necessàries; l´augment de ràtios i la corresponent supressió de grups en tots els nivells; l´acomiadament d´un gran nombre de docents interins; la contractació de becaris mileuristes d´anglès; i la supressió de grups de compensatòria, acollida, diversificació i desdoblaments, estan convertint a l´educació pública en un servei assistencial lluny de dotar-la de qualitat.

·         A nivell estatal,  la nova llei educativa del ministre Wert aviva la necessitat de mobilització i d´ accions reivindicatives. Els pares i mares rebutgem  que cada nou govern porte una nova llei d´educació que no conta amb el consens dels diferents sectors socials, que naix amb una sèrie de matisos ideològics  i el més important que desestabilitza a les comunitats educatives.

       El desmantellament de l´escola pública és una realitat a nivell estatal i en la nostra autonomia.  La desviació de fons públics a entitats privades deixa sense el finançament que licorrespon a l´educació pública i la converteix en precària, mentrestant els nostres governants cerquen la manera de construir escoles privades al·legant l’enganyosa llibertat d´elecció dels pares.

En aquest sentit, la Confederació Gonzalo Anaya al costat dels estudiants també exigim:

-El cessament del Ministre Wert

-La retirada de l´avantprojecte de la LOMCE

-La paralització de les retallades i del desmantellament de l´escola pública

-L´obertura d´un procés de diàleg amb tots els sectors de la comunitat educativa per a assolir d´una vegada la qualitat de l´educació pública.

Per tant, convoquem a totes les nostres AMPA a unir-se a les accions reivindicatives i manifestacions convocades pel sindicat d´Estudiants que tindran lloc entre els dies 15 i 19 d´octubre. Sol·licitem a les famílies que secunden la vaga del pròxim dijous 18 d´octubre i que no porten als seus fills al col·legi aquest dia.  "

 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal