Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

"Som molta gent, i hem perdut la por"

Comença el curs acadèmic i 300 persones s’enfronten a multes que oscil·len entre els 600 i els 3.000 euros arran de la seua participació en les protestes de l’anomenada Primavera valenciana. Per pagar els processos judicials, l’assemblea d’estudiants de l’IES Lluis Vives, junt amb diversos col·lectius, han organitzat un concert solidari sota el lema ‘Hem perdut la Por’. l'article es de Elena Cívico en NONADA.
Cartell del concert 'Hem perdut la por'. 22 de setembre al Parc del Molí (Godella)
Cartell del concert ‘Hem perdut la por’. 22 de setembre al Parc del Molí (Godella)





















Han passat set mesos des que alguns alumnes de l’IES Lluis Vives decidiren eixir al carrer Xàtiva de València i tallar la circulació de vehicles. Aquell 13 de febrer no més de 30 joves, d’entre 15 i 18 anys, denunciaven amb aquesta acció les retallades i els impagaments de la Conselleria d’Educació que estaven sofrint els centres d’ensenyament.
A l‘endemà d’aquell dilluns l’alumnat va continuar amb les concentracions, i a l’altre també, fins que el 15 de febrer començaren les càrregues policials i les detencions. El primer en esser emmanillat va ser un alumne de 17 anys. Nestor Terron, membre de l’Assemblea d’Estudiants de l’IES Lluis Vives, estava allí: “Per apartar-nos del mig del carrer ens empentaren, ens agafaren dels cabells, ens doblegaren els braços, i en el meu cas vaig rebre una denuncia a casa per agressió contra l’autoritat. Un fet totalment fals, el que vaig fer va ser demanar el número de placa”.

Xavi Sarrià i Nestor Terron, cantant d'Obrint Pas i membre de l'assemblea d'alumnes Lluis Vives. Fot: Elena Cívico
Xavi Sarrià i Nèstor Terron, cantant d’Obrint Pas i membre de l’assemblea d’alumnes Lluis Vives, respectivament. Foto: Elena Cívico
Les piulades informant de les càrregues policials en rigorós directe via Twitter, el vídeos de YouTube, on es pogueren veure les carreres del jovent, les identificacions, les detencions i les fotos dels ferits emplenaren, en pocs dies, els murs de milers de perfils arreu del món. Les xarxes socials bullien i l’etiqueta #primaveravalenciana es consolidava com a títol d’aquest capítol de la història recent de la ciutat.
Aquests esdeveniments “actuaren de catalitzador”, recorda el cantant d’Obrint Pas, Xavi Sarrià. “Ells i elles alçaren la bandera de la dignitat. I nosaltres responguérem, com molta gent, participant en les mobilitzacions, com hem fet sempre, per tal de donar suport als alumnes del Lluis Vives i a la ciutadania en general. Però també per expressar el nostre rebuig davant dels atacs i la repressió tan bèstia que visquérem”.
Desenes de persones foren identificades, denunciades i detingudes entre el 13 i el 20 de febrer. Els dies 17 i 20 foren especialment durs per la quantitat de ferits i les multes imposades durant les concentracions front a la comissaria de Sapadors i en els carrers limítrofs al Lluís Vives.
Durant els últims mesos han arribat 300 multes amb sancions econòmiques d’entre 600 i 3.000 euros per desordre públic, concentració il·legal o agressió contra l’autoritat. “Pretenen ofegar econòmicament a la gent per a que no protesten”, assevera Nèstor, pel que han decidit “no pagar i arribar fins la instància judicial que faça falta”. Però necessiten diners per cobrir els costos processals, per això s’han llençat a organitzar el concert baix el lema ‘Hem perdut la por’.
Demà, al Parc del Molí de Godella, tindran lloc els concerts impulsats per l’Assemblea de l’IES Lluís Vives i diversos col·lectius. Obrint Pas, Aspencat, Los Chikos del Maiz, Arrap i Biano pujaran a l’escenari a partir de les 20.00 hores i ho faran “sense cobrar cap honorari”, apunta l’estudiant del IES Lluis Vives, qui no para d’agrair el recolzament dels músics, col·lectius i proveïdors.
Per a Xavi durant aquells dies de febrer “es va posar sobre la taula una València invisible”. Una ciutat de col·lectius i moviments socials, delluita de carrer que xoca amb la imatge de corrupció, fastuositat i grans esdeveniments que s’ha projectat de València arreu del món.
“Els músics ens sentim partíceps. Ells demostraren la seua força i nosaltres també ho volem fer. La nostra millor arma és la solidaritat. Si ens toquen a un, ens toquen a tots. Som molta gent, i hem perdut la por”.

Video realitzat per Melderomer Col.lectiu Audiovisual

Print Friendly
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal