Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un xicotet hort per a conrear-ho per un any en plena ciutat, l'Eliana els sorteja com a horts d'oci

Es podran conrear baix criteris estrictament ecològics i per només un any. No es poden cedir ni llogar, tampoc es poden usar tècniques que no passen les regles ecològiques.

Són horts dedicats a l'oci, no necessàriament a la subsistència, però no es pot deixar de veure com un elment de subsistència si s'ogantzen adequadament.

L'Eliana sorteja eixes parcel·les per un any. No es podran plantar arbres, només elements de l'agricultura d'horta. No es podran introduir verís, tampoc utilitzar l'aigua de forma irresponsable, només com a punts fixos de reg. En fi tot un seguit de característiques que nodriran el mínim respecte de l'agricultura ecològica.

El día 7 de juny es van publicar en el BOP les bases que regiran l'oferta. Els horts es troben en l'Avinguda Bonavista - HORT DE LES TAULES- i les posibilitats són moltes.

No obstant açò, no és la proposta exacta que està defensant el 15M, que recolza els mercats de barata o "trueque" com a forma de autosubsistencia, reducció del consumisme i la producció agrícola sota els criteris de produir el necessari per a viure i per a mantenir al grup familiar, però no com a agricultura productiva, ni intensiva.

El tamany dels horts es el següent:

PARCELA 1 7,2 m. 4,5 m. 32,4 m² Nº 1
PARCELA 2 7,2 m. 4,5 m. 32,4 m² Nº 2
PARCELA 2 6,4 m. 4 m. 25,6 m² Nº 3
PARCELA 4 15,8 m. 4,5 m. 71,1 m² Nº 4
PARCELA 5 13,6 m. 4,25 m. 57,8 m² Nº 5
PARCELA 6 11,2 m. 4,25 m. 47,6 m² Nº 6
PARCELA 7 8,8 m. 4,25 m. 37,4 m² Nº 7
PARCELA 8 7,6 m. 4,5 m. 34,2 m² Nº 8
PARCELA 9 8,8 m. 4,3 m. 37,8 m² Nº 9
PARCELA 10 8,8 m. 4,5 m. 39,6 m² Nº 10


La proposta no és la primera vegada que es fa, l'Eliana ja ho ha subhastat en altres ocasions i és d'esperar que tinga l'acceptació necessaria. Només poden participar aquells que tinguen la seua residència en el municipi.

Així ho diu el BOP:

1.- OBJETO
Es objeto de las presentes bases establecer las normas y condiciones necesarias para la adjudicación mediante sorteo de las autorizaciones para la utilización de los huertos de ocio sitos en el jardín municipal Hort de les Taules de l'Eliana (Avda. Bonavista, s/n) . Las autorizaciones permitirán la utilización de estos huertos, siempre conforme a las condiciones y dentro de los límites establecidos en las normas reguladoras aprobadas con carácter general para los huertos de ocio municipales de l'Eliana.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal