Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La figura de Fuster va marcar tota la reunió del Consell Valencià de cultura quan es compleixen 20 anys de la seua mort

El 21 de juny passat, el Consell Valencià de Cultura (CVC) ha celebrat, quan es compleixen 20 anys de la mort de Joan Fuster, una taula rodona, en la qual també s'han commemorat els 50 anys de la publicació de Nosaltres, els valencians.

El president de la institució consultiva, Santiago Grisolía, ha ressaltat la figura de Fuster com el pensador valencià més influent del segle XX, encara que també el més polèmic. Així mateix ha indicat que l'escriptor no va destacar per inventar el valencianisme, sinó que va actuar com un catalitzador d'aquest moviment en la societat”.

Per la seua banda, el secretari del CVC, Jesús Huguet, ha recordat l'etapa en la qual l'assagista va ser membre de la institució consultiva, i en la qual va deixar marcat el seu compromís amb la llengua i la cultura valenciana.

L'escriptor Jaume Pérez Montaner ha mostrat les múltiples representacions intel•lectuals en l'obra de Fuster, qui sempre ha estat atent als problemes locals des d'una visió de la col•lectivitat integradora.

Per últim, Vicent Salvador, especialista en literatura valenciana contemporània, ha recordat la imatge viva de Fuster, malgrat les crítiques que rep constantment la seua figura, tant de les postures oposades com dels intel•lectuals propers al seu pensament. Per això, ha afegit, la polèmica, que tant li caracteritzava, ha acabat sent la seua principal virtut.

Salvador també ha recordat al Fuster poeta i també historiador, que es va centrar principalment a explicar el procés de desplaçament lingüístic cap a la castellanització.

Joan Fuster fou membre del Consell Valencià de Cultura des de 1987 fins a 1992. En 1994, la institució consultiva va publicar el llibre Homenatge a Fuster, un conjunt d'assajos i articles sobre diversos aspectes de l'obra i de la influència cívica de l'escriptor.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal