Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana aprova un pressupost en el qual les inversions socials i culturals apenes disminueixen

Els pressupostos mantenen la quasi totalitat de projectes electorals de la coalició d'esquerres i es basen en el respecte del Pla d'Ajust i sobretot en el compromís de rebaixar els tres últims anys de legislatura l'IBI. A més, com és sabut, per a procedir a pujar o baixar l'IBI és necessari aprovar la corresponent modificació de l'ordenança, la qual cosa a l'Eliana no s'ha realitzat encara, pendents de concretar aquesta promesa de baixada.

Els pressupostos avui aprovats han passat fins en dues ocasions pel Consell de Participació Ciutadana de l'Eliana.

Actualment, la recaptació de l'Ibi s'ha incrementat en quasi 1.200.000 euros, aquest increment de recaptació sitúa els ingressos per IBI en vora 6.200.000 euros, es a dir quasi un 23'8% més i es deu a dos factors fonamentalment: el primer la pujada que Mariano Rajoy "va decretar" per a tots els municipis a la fi del 2011, que per a l'Eliana va suposar quasi un 6% de mitja, i d'altra banda, la revisió decenal cadastral que en el seu moment es va realitzar. A aquesta revisió no se li han realitzat les bonificacions anteriors, a la vista de la necessària elaboració del Pla d'Ajust exigit pel govern central. Així mateix l'increment d'habitatges actualment habitats en el municipi ha ajudat a l'increment de recaptació.

Pel seu costat les despeses, malgrat el corresponent ajust pressupostari, es mantenen quasi íntegrament, en realitat han disminuït en el que es coneix com a despesa corrent en quasi 100.000 euros. Però com es pot apreciar no afecten als projectes socials, ni culturals.

El PP de l'Eliana va votar en contra i va realitzar una nota de premsa que també publiquem en Crònica, en l'apartat de grups polítics convidats.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal