Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els representants del progressisme valencià s'emplacen a seguir dialogant perquè el canvi no siga simplement de cares ni de partits

Al debat insrumetat per Valencians Pel Canvi i moderat per Joan Romero, els tres representants que van intervenir en la Universitat de València -Ximo Puig PSPV, Enric Morera Compromis i Marga Sanz Esquerra Unida-, ho van deixar clar, "les nostres diferències existeixen", però l'important és "assenyalar les línies roges" que hem de respectar i "forjar el programa que està demanant els ciutadans del Pais Valencià".

La renovació de polítiques que creeen un nou marc que deixe arrere la corrupció, el clientelisme, la destrucció del Pais, la caiguda de la cultura, la desocupació, la falta de finançament a les polítiques socials, la destrossa de l'ensenyament, la instrumentalització de tot açò per mitjà d'una eina amb capaçitat financera com les institucions financeres de caràcter valencià, etc, etc.

Feren un recorregut pel l'anàlisi del que deixen arrere, i "que el PP ha destrossat durant 20 anys tot el que havia de ilusiò dels valencians i valencianes.".

Moltes propostes van eixir de la boca i documents dels tres intervinents, propostes que responen al que vénen desenvolupant en cadascunes de les seues alternatives en les Corts.

Ximo Puig va manifestar la seua intenció de "revertir la privatizaciò de la gestió de la Sanitat Pública", Marga Sanz va deixar clar la necessitat de les polítiques contra la desocupació i que si els "diners dels ciutadans van a la Banca, la Banca ha de ser nacionalitzada per a ser utilitzada com a eina financera al servei de les politiques socials i en benefici de la ciutadania d'aquest Pais". Enric Morera va deixar tambè clar que la il·lusió hauria de partir de la base, per la qual cosa es "tracta que l'ona del canvi vinga de la pròpia societat".

En definitiva els tres van deixar palés, com es va sentir al final ja fóra del debat, que "marcaven les seues diferències", al mateix temps que "llançaven un pont que permetera el seu treball conjunt en un futur canvi amb l' objectiu posat en els ciutadans i ciutadanes del País Valencià

L'esquerra dialoga ha sigut una primera trobada pública que òbrirà el camí a l'enteniment per a alçar políticament, , socialment, ètica i culturalment una alternativa.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal