Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Sindic obri expedient a l'Ajuntament de Bétera per no contestar als escrits de l'oposició

Esquerra Unida de Bétera ve presentant propostes i peticions a l'Ajuntament , sense que fins ara l'Ajuntament haja contestat. Ni per a dir SI, ni per a dir NO.

Foto mur del Saló de Plens
S'han cansat que el treball de col·laboració ciutadana no tinga resposta han enviat (EUPV) la seua queixa al Sindic de Greuges. selecciona tot el text. I, aquest, d'entrada, una vegada admesa la queixa, ha obert expedient informatiu a l'Ajuntament

El passat set de maig Esquerra Unida de Bétera va formular una queixa davant el Síndic de Greuges contra el Sr. Alcalde de l’Exc. Ajuntament de Bétera per la falta de comunicació sobre les decisions preses respecte a les propostes de moció presentades per EUPV. Queixa que una vegada estudiat l'escrit d’aquesta ha sigut admesa a tràmit el passat dia onze de maig pel Síndic de Greuges, segons informació rebuda per part de la Sindicatura.

"En l'esmentada queixa fem constar que des del col•lectiu d’EUPV-Bétera, per mitjà de diversos dels seus membres hem presentat propostes de moció sobre diferents temes, en concret:

El dia 8 de febrer de 2012 sobre l'ús de la banca ètica en transaccions bancàries de l'Ajuntament.
El dia 21 de febrer de 2012 sobre el 8 de març, Dia Internacional de la Dona.
El dia 27 de febrer de 2012 contra la Reforma laboral.
El dia 5 d'abril de 2012 sobre transparència, informació i participació ciutadana.

Que fins al moment no hem rebut cap informació per part del Sr. Alcalde del resultat de les propostes que hem presentat pel Registre General de l'Ajuntament de Bétera.

Que des d'Esquerra Unida, entenem que aquesta actitud del Sr. Alcalde vulnera els següents preceptes legals: art. 9.2, 29.1 i 105 de la CE, igualment creiem que s'incompleix allò establit en la LO 4/2001 de 12 de novembre, sobre dret de petició, així com l'establit en la Llei 57/2003 sobre dret de proposta, i igualment creiem que incompleix allò establit en l'article 9 del Reglament de participació ciutadana, aprovat per l’Exc. Ajuntament de Bétera amb data 7 de novembre de 2001 i publicat en el BOP de València amb data 21 de febrer de 2002, que diu en el seu últim paràgraf “les peticions i al•legacions que aquests formulen seran obligatòriament contestades pels òrgans competents municipals“, l'incompliment d'aquestes normes impedeix executar els drets reconeguts en elles.

Finalment, per part de la Sindicatura de Greuges se'ns ha informat que en la mateixa data han remès ofici a l'Ajuntament de Bétera conforme estableix la Llei 11/1988, de 26 de desembre del Síndic de Greuges, que en el seu article 18.1 diu “Admesa la queixa, el Síndic de Greuges promourà l'oportuna investigació sumària i informal, per a l'esclariment dels pressupostos d’aquesta. En tot cas donarà compte substancial de la reclamació a l'organisme o a la dependència administrativa que calga amb la finalitat que pel seu Cap i en el termini màxim de quinze dies, es remeta informe escrit. Aquest termini serà ampliable quan concórreguen circumstàncies que així ho aconsellen, segons el parer del Síndic de Greuges“.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal