Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Diumenge 13 de maig, el Camp de Túria participarà als 25 anys detrobades pel valencià, al paseig de l'albereda de la ciutat de València


Seran diverses comarques les que es donaran cita en l'Albereda per a participar en l'acte festiu. Vindran de Camp de Túria, el Camp de Morvedre, l'Horta Nord, València i l'Horta Sud, caminant des de diferents punts de València- Camp de Túria començarà a les Torres de Serrans per a acabar en l'Albereda, i aniran les escoles, els pares i els alumnes, com sempre ho faran caminant i celebrant festivament l'aposta de la societat civil per la nostra llengua.

Amb el lema NO A LES RETALLADES SI AL VALENCIÀ

Enguany les trobades estan tenint un enfocament mixt, d'una banda com sempre, la defensa de la llengua, d'altra banda la protesta contra les retallades que està patint l'escola pública en subvencions, beques i salaris dels professors. Escola Valenciana ho manifesta enguany com ells diuem:

"Les Trobades han sigut i són la suma voluntària i decidida dels qui fem i estimem el valencià, la nostra cultura, el nostre país.

Així, les Trobades són motor anual de canvi social. Altaveu de reivindicacions. Recordem l'eficàcia, l'any passat, en aglutinar centenars de milers de voluntats per exigir una educació plurilingüe de qualitat i fer retirar una proposta infame del conseller de torn.

Enguany, com a conseqüència continuada del balafiament de recursos públics, l'administració ha decidit retallar d'on no cal, d'on ens fan mal: dels serveis públics, dels treballadors públics. L'escola pública valenciana no necessita retallades, necessita inversió, bona gestió, més valoració social.

Els drets laborals, l'atenció adequada i de qualitat de l'alumnat empitjorarà greument si no diem junts, com més fort millor: NO A LES RETALLADES! SÍ AL VALENCIÀ!!

Des del març fins al juny assegurem que cadascuna de les 14 Trobades siga una manifestació popular més de les convocades exigint uns serveis públics de qualitat, suficients i que no conculquen els drets de la ciutadania.

El nostre país necessita una depuració de responsabilitats i un impuls decidit de regeneració de l'ètica democràtica.

Des d'Escola Valenciana us animem a emprendre un moviment decidit per tal d'organitzar, debatre i participar activament en les Trobades. Ens hi juguem molt, ara i en el futur més immediat.

A les Trobades de 2012 demostrem que nosaltres, els valencians, cinquanta anys després de la publicació del llibre del mestre Joan Fuster, estem més vius que mai. Les Trobades són vostres, les Trobades sou vosaltres. Escola Valenciana sou vosaltres. I l'educació pública, de qualitat i en valencià..., sou vosaltres.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal