Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Jornades 1936-1975: La repressió franquista a Camp de Túria

Dintre dels actes que al voltant del dia 14 d'Abril, commemoració de La República, es celebren a Camp de Túria, l'Assemblea de Joves de Camp de Túria ens envia una nota informant-nos de l'organització de unes Jornades 1936-1975. La repressió franquista a Camp de Túria. Transcrivim sencera la seua nota.

El proper divendres 13 d'abril l'Assemblea de Joves del Camp de Túria encetem unes jornades centrades en l'efecte que tingué la repressió franquista a la nostra comarca. D'aquesta manera, pretenem donar a conèixer els aspectes repressius que es van viure, d'una banda, durant la Guerra Civil; i d'altra banda, en temps de la dictadura. Una reconstrucció històrica que, com no podia ser d'altra manera, volem enfocar des d'una perspectiva comarcal que ens permeta conèixer de primera mà les vivències dels nostres majors.

Les jornades començaran amb la presentació de l'exposició “Les petjades del franquisme al Camp de Túria”. Una exposició que recull un seguit de fotografies d'indrets rellevants per l'aparell repressor del Règim com van ser les presons, fosses comunes, etc. També s'exposaran diverses restes de simbologia franquista que encara roman hui dia als nostres carrers, així com un seguit de plaques del Miniesterio de la Vivienda que l'AJCdT hem anat recollint per tal d'eliminar la simbologia franquista a la comarca. L'exposició, que s'inaugurarà el dia 13 al Casal Jaume I de Llíria, es podrà visitar també el dia 21 a l'Ateneu de Bétera i el dia 22 a l'Ateneu de Benaguasil.

D'altra banda, les jornades comptaran amb un concert antifeixista el divendres 13 d'abril a l'Skala (Llíria) on podrem gaudir de les actuacions d'Ali Farnat, Skazofrenia i de diversos punjadiscos. També es realitzaran diverses xerrades arreu de la comarca; concretament el dissabte 21 tindrà lloc a l'Ateneu de Bétera la xerrada “la Guerra Civil al Camp de Túria”; i el diumenge 22 “La dictadura: lluita antifeixista i repressió” a l'Ateneu de Benaguasil.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal