Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de l'Eliana anuncia un pla d'estalvi energètic en l'enllumenat públic

Segons anuncia el propi Ajuntament l'objectiu és estalviar d'una forma sostenible sense afectar a la il·luminació necessària dels carrers, per açò i per a evitar situacions no desitjades, els farols públics que s'apagaran aniran canviant cada quatre mesos. La mesura, que pretén estalviar 50.000 euros.

"Dins del marc del Pla d'estalvi i eficiència energètica que l'Ajuntament de l’Eliana ve aplicant als edificis i equipaments municipals des d'inici de març d'enguany, i a fi de reduir la factura elèctrica, s'està procedint –de manera temporal- a l'apagat escalonat del 25 % de l'enllumenat públic del municipi. Amb esta mesura s'espera generar un estalvi de més de 50.000 euros anuals en el consum d'energia.

Atès que cada sector d'enllumenat conta amb tres fases, la mesura suposarà apagar una de cada tres fanals, el que en la pràctica suposarà el 25 % atès que no es van a produir apagats ni en la zona del nucli antic urbà ni les zones més antigues. L'enllumenat que romandrà encés, el 75 % restant, permetrà mantenir uns nivells d'il·luminació molt acceptables.

Aquesta és la raó, i no cap tipus d'avaria, per la qual els veïns de l’Eliana veuran apagar-se temporalment parteix de les lluminàries de l'enllumenat públic. Els apagats tindran caràcter rotatiu i freqüència quadrimestral. Aquesta mesura se suma a unes altres ja escomeses pel consistori, com la instal·lació de 40 sensors de presència i lluminositat en edificis amb importants consums, com el Centre Socio-cultural o el Poliesportiu Municipal, o la implantació de llums led en l'enllumenat públic de la zona de la Torre del Virrei i la instal·lació de bateries de condensadors en subministraments municipals per a reduir el consum energètic.

A més, segons informa “amb la recent i completa renovació de l'enllumenat de la zona de Montepilar ja s'han substituït totes les antigues lluminàries de vapor de mercuri per unes altres de vapor de sodi, canvi que comporta estalvi d'energia elèctrica i disminució de la contaminació ambiental”.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal