Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El grups d'esquerres i ecologistes criden a participar en la manifestació del 8 de març- Els Verds del PV denuncien la doble discriminació de la dona

Les xifres estan eixint i demostrant que la dona està sent molt més perjudicada que l'home en les retallades i en la situació social que la crisi està creant. La denúncia de les retallades i les polítiques de marxa arrere en drets estan sent denunciades especialment en aquest dia de la dona.

Els Verds del Pais Valencià en el seu comunicat-denúncia repassen els greus problemes que la discriminació de gènere està causant en les dones, acrescuda per la crisi econòmica que s'enceba en elles i, entre altres, recorda les xifres de dones mortes per la violència masclista i " que el 97,3% de persones ocupades a temps parcial per cura de fills son dones. A la Universitat les dones representen el 54,1% de l'alumnat universitari, tenen un millor rendiment acadèmic però representen tan sols el 16,8% dels catedràtics."

Respecte de les polítiques del govern Valencià manifesten que:
"I per si no quedava clar quin és el paper que els governs neoliberals volen per la dona sols hem de veure com el govern valencià ha convertit la Direcció General de la Dona en Direcció General de Família i Dona, ha retallat el pressupost del programa família i dona en un 12,3%, o la sort patida pel Centre d'Estudis Reina Sofia, els Serveis d’Orientació i Assessoria Jurídica, les Cases d'Acollida, les Oficines d'ajuda, o la Biblioteca especialitzada en dona i gènere de la Direcció General de Família i Dona."

En el comunicat Els Verds del País Valencià acaben fent un resum i una crida per a que:

"- La crisi ha de ser l’oportunitat per replantejar-nos el sistema capitalista, depredador i patriarcal. Hem d’apostar per una nova economia, social i ecològicament sostenible on es tinguen en compte les propostes del feminisme davant la crisi.

- Exigim la igualtat en el repartiment de responsabilitats, drets i sous. Demanem de les Administracions Públiques mesures reals i efectives per que es faça realitat.

- Exigim una educació pública, laica, de qualitat, inclusiva, que eduque en la igualtat i en el respecte a la diversitat, on l’educació sexual siga una matèria curricular. Sols així generarem una societat futura, justa, radicalment democràtica, igualitària i inclusiva.

- Rebutgem tot tipus de violència i en particular, la violència masclista en qualssevol de les seues manifestacions i demanem majors mesures per la completa eradicació de la violència al si de la nostra societat.

- Exigim l'aplicació de la Llei de promoció d'autonomia personal i denunciem la política de retallades en les ajudes disposades en la llei que en el col·lectiu de dones produeix una doble discriminació a les dones amb diversitat funcional.

- Denunciem tot tipus d’explotació sexual i exigim mesures clares contra les màfies i proxenetes. Les dones prostituïdes no son les delinqüents son les víctimes.

El crit de les parisines Liberté. Egalité i Fraternité, està més vigent que mai, sense igualtat, sense llibertat i sense fraternitat com éssers humans que som estem condemnats a desaparèixer en la gola insaciable dels mercats, dels banquers i de les politiques neoliberals. Front tot açò sols ens queda la rebel·lia"
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal