Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El dia 8 de març el Moviment Feminista de València començarà la manifestació a les 19:30 hores en la Glorieta de València

El 8 de març és el dia internacional de la dona, enguany les dones tornem a celebrar-ho, però des d'una perspectiva més lamentable. Les retallades ens afecten més que als homes, en les empreses som les primeres a eixir per la porta dels acomiadaments. El govern ha iniciat una reculada en drets de la dona; la modificació de la llei de l'avortament; la modificació de les condicions sanitàries per a la píndola del dia després. La disminució de les subvencions a la dependència i la seua retallada torna a carregar sobre les esquenes de milers de dones la cura dels més majors de la família. "La pobresa té nom de dona, molt més si és major, té alguna diversitat o és d'una família monomarental."

El Moviment feminista de València ens convoca novament a manifestar-nos i allí estarem. A les 20 hores en la Glorieta, com tots els anys, però amb la preocupació d'haver iniciat un recorregut cap a arrere que caldrà remuntar.

El Manifest es aquest:

8 MARÇ 2012. DIA INTERNACIONAL DE LES DONES
INSURRECCIÓ FEMINISTA CONTRA L'ATAC PATRIARCAL

Hui, 8 de març, recordem de nou a aquelles primeres Dones que eixiren al carrer exigint drets laborals i socials. Enguany, després dels cents anys transcorreguts, estem molt lluny d'arribar a la igualtat real i efectiva entre dones i homes, una utopia no aconseguida encara, donat la discriminació i violències que patim en tot el món.

Enguany estem vivint una crisi que està servint d'excusa als governs per a portar endavant reformes conservadores i retallar serveis bàsics en un atac contra els nostres interessos. Una crisi, perfectament orquestrada, constant, estratègicament dissenyada, de manera que es lleven drets adquirits i avanços aconseguits després d'anys de lluita feminista. En l'estat espanyol la reforma de les pensiones i la recent reforma laboral no han fet sinó agreujar la situació de desigualtat de les dones. Més precarietat laboral, més temporalitat en els contractes, mes ocupació submergida, més atur i salaris més baixos que els de els homes . La pobresa té nom de dona, molt més si és major, té alguna diversitat o és d'una família monomarental.

Les Dones estem vivint moments de grans reculades en drets i un desmantellament planejat de la ja precària xarxa assistencial. L'anunci de la reforma de la llei de l'avortament o la consideració que te el govern estatal sobre la família, deixen clar que és l'església la que marca les actuacions del govern del Partit Popular. A més, el govern valencià deixa clar quina és la seua visió del lloc de les Dones, convertint la Direcció General de la Dona en Direcció General de Família i Dona, retallant el pressupost del programa família i dona en un 12,3%, tancant el Centre d'Estudis Reina Sofia, Serveis d’Orientació i Assessoria Jurídica, Cases d'Acollida, Oficines d'ajuda, i intentant tancar la Biblioteca especialitzada en dona i gènere de la Direcció General de Família i Dona.

Per tot això, MANIFESTEM

• Volem prendre part activa en els processos de presa de decisions, que es tinguen en consideració les propostes del feminisme davant la crisi. Propostes que passen necessàriament per acabar amb la divisió sexual del treball i la invisibilitat del treball domèstic i familiar. Que la crisi siga una oportunitat per a replantejar el sistema capitalista i patriarcal. Volem prendre part activa en el procés de canvis que ens imposen i aconseguir una societat igualitària, més justa, més inclusiva i més democràtica.

• Exigim el repartiment del treball remunerat i del no remunerat, treballs domèstics i de cura, en igualtat de condicions entre dones i homes. Exigim la responsabilitat de les Administracions Públiques en el manteniment de serveis públics, gratuïts i de qualitat, com poden ser escoletes i centres de dia.

• Exigim que l’avortament siga lliure, gratuït, a la xarxa pública, en condicions segures i per la simple decisió de la dona. Les dones parim, les dones decidim.

• Exigim una escola pública, laica i coeducadora. Cal un canvi radical en la societat, crear un model social basat en el respecte a la diversitat i que es garantitsca una educació sexual i afectiva en tots els nivells de l’ensenyament.

• Volem una vida lliure de violència masclista en qualssevol de les seues formes i demanen la implicació de tota la societat en la lluita per a la seua eradicació.

• Denunciem la violació del drets humans de les dones migrants recloses als Centres d’Internament de Persones Estrangeres.

• Reivindiquem el dret a la cura de les persones en situació de dependència i denunciem la doble discriminació de les dones amb diversitat funcional, sensorial o mental. Exigim l'aplicació de la Llei de promoció d'autonomia personal i denunciem la política de retallades en les ajudes disposades en la llei.

• Exigim el compliment efectiu de la Llei d’Igualtat vigent fa ja 5 anys, que es promoga la igualtat real entre dones i homes, eliminant els obstacles i estereotips socials que impedeixen aconseguir-la.

• Denunciem la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere. Demanem que les dones lesbianes , transsexuals i bisexuals es visibilitzen a tots els àmbits de la societat.
• Reivindiquem una llei integral per a dones transsexuals que done resposta a totes les seues necessitats encara no cobertes en matèria sanitària, social i laboral. Demanem el respecte dels drets aconseguits en matèria legal i exigim la immediata retirada del recurs de inconstitucionalitat per part del PP respecte al matrimoni igualitari que atorga la igualtat a les nostres famílies.

• Afegim a les nostres denúncies, l' enèrgica repulsa contra l’Ordenança Municipal sobre la prostitució que criminalitza a les dones. Exigim la persecució de les màfies i proxenetes que exploten a les dones i xiquetes. Exigim polítiques públiques actives d’inserció sociolaboral per a totes les dones que vulguen eixir d’aquesta situació.

Les mobilitzacions i marees violeta del moviment feminista són el nostre clam organitzat. Perquè no anem a consentir ni un pas arrere en els nostres drets, ara més que mai cridem a l’Acció i a la Insurrecció feminista contra l'atac patriarcal.

Moviment Feminista de València. 8 de març de 2012.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal