Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Segueixen els tancaments de professors i pares en els Instituts de Camp de Túria, el dilluns 20 en l'Ies la Vereda de la Pobla de Vallbona

Les retallades i l'amenaça que suposen per a la qualitat de l'ensenyament públic és la causa d'aquestes accions de protesta.

El dilluns 20 de febrer, els professors dels Instituts es tancaran en l'IES La Vereda de la Pobla de Vallbona; és de nou una protesta col·lectiva que reuneix a pares dels alumnes i als professors de l'Escola Pública.

Una de les concentracions de l'IES Vereda
L'anterior tancament, la setmana passada, es va fer en l'IES de l'Eliana, continuant amb el cicle o agenda de mobilitzacions. Recentment l'IES de Sant Antoni va decidir també celebrar els ja desgraciadament coneguts dilluns de dol, en els quals els professors porten samarretes negres en defensa de l'Escola Pública de Qualitat.

La carta que dirigeixen els professors als pares diu

Estimades famílies

El proper dilluns, 20 de febrer ens tancarem en l'institut professors, famílies i alumnes de tots els centres educatius públics de primària i secundària de La Pobla de Vallbona, des de les 18.00 h. fins a les 21 h.

Cadascú pot incorporar-se i abandonar el tancament quan ho considere oportú. Protestem contra els retalls que està aplicant el Consell de la Generalitat Valenciana en l'educació pública de la nostra Comunitat, que afecten molt negativament la formació i educació dels seus fills i que es concreten, per exemple, en:

  • Augment del nombre d'alumnes per aula.
  • Eliminació de programes d'ajuda a l'alumnat amb problemes.
  • Impagament de beques de llibres, menjador i transport.
  • Possibilitat de tancament del menjador escolar en molts centres.
  • Desaparició de desdoblaments i reforços per a atenció a la diversitat.
  • Baixes mèdiques del professorat que l'administració no cobreix.
  • Eliminació de places de professorat.
  • Retall salarial del professorat.

I diuen més

El temps de tancament es dedicarà a:

  • Assemblea general, per a explicar el problema, debatre les conseqüències i proposar solucions.
  • Confecció de pancartes per a penjar en els centres. Per a això, els demanem que porten, si poden, téles o llençols.
  • Es compartirà sopar."

I a més el passat 16 de febrer, els estudiants van realitzar una jornada de vaga que va acabar el dijous i divendres, a València, amb una desastrosa i inútil actuació de la policia dirigida per la nova Delegada del Govern Paula Sánchez de León, apartada del Consell per Fabra ja que havia sigut la portaveu de Camps. Una Delegada que està demostrant tenir incapacitat per a exercir aqueix càrrec, o un fons ideològic que s'havia oblidat en aquest País des de l'època de la transició.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal