Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Assemblea de Joves de Camp de Túria mostra el seu suport a la jornada de vaga d'estudiants del 29 de febrer

El colectiu de joves (AJCdT) valoren de forma molt negativa la situació de l'ensenyament, no sols per les retallades, sinó pels plans d'estudis implantats per les directives de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES). S'uneixen a la petició que tots els sindicats encapçalats per Sindicat d'Estudiants estan demanant respecte de la dimisió de la Delegada del Govern i demanen també l'absolució sense càrrecs de totes les persones detingudes i denunciades per defensar l'ensenyament públic durant l'esdevindre de les darreres protestes.

Segons expliquen en el seu comunicat, la situació límit de l'ensenyament és també perquè:

"A nivell universitari, des de Madrid insisteixen en aplicar les directives de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES) a través de l'Estratègia Universitària (EU2015) amb falsos arguments de renovació pedagògica. Però la inversió econòmica dels poders públics per dur endavant aquesta suposada millora en l'ensenyament és nul·la. La Generalitat Valenciana deu nou-cents milions d'euros a les universitats publiques valencianes, la qual cosa ha suposat que aquestes hagen hagut de realitzar grans retallades pressupostàries, les quals s'han traduït en acomiadaments de personal, supressions d'itineraris així com un gran augment de les taxes i suplements econòmics com a conseqüències més visibles.

A nivell de secundària la situació ha arribat a extrems molt més greus. Si bé es comptava amb un punt de partida ja de per sí precari amb els centres educatius plens de barracots i amb classes masificades d'alumnes, els darrers impagaments de la Generalitat Valenciana deixaven diversos instituts sense subministrament de llum, aigua i gas. Aquesta situació de precarietat contrasta amb el tracte preferent que el govern valencià manté amb els centres privats, donant-los tota mena d'ajudes i privilegis."
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon