Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Javier Descalzo - EUPV de la Pobla- presentarà en el ple del 7 de febrer una proposta per a accelerar el pagament als agricultors

La proposta es debatirà per a que l'Ajuntament s´implique amb els llauradors de la Pobla i de la resta del País.

El regidor aporta documentació per la qual la Generalitat deu als agricultors quasi 22.000.000 d'euros. El recent regidor d'Esquerra Unida indica que els agricultors estan sent oblidats per la Generalitat que davant la crisi, està deixant-los de pagar quantitats d'ajudes compromeses de varios anys. Així mateix el regidor proposa que el preu dels productes que venen els agricultors siguen més transparents al llarg del seu recorregut en el mercat, perquè puga apreciar-se les grans diferències entre el que reben els agricultors i el preu que marquen les grans superfícies en els seus establiments.

La moció, en la línia del que està sol·licitant la Unió de Llauradors i Ramaders, vol implicar a l'Ajuntament de la Pobla a defensar realment als seus veïns agricultors, al mateix temps que marca un camí de solidaritat amb un sector bastant oblidat i marginat en aquests temps.

Com diu el regidor Javier Descalzo:

"Este deute de l'administració cap als llauradors i ramaders valencians els està provocant una pèrdua de liquidesa que els està fent menys competitius, ja que no poden invertir en les seues explotacions i sumat a la falta de finançament per part de les entitats financeres, està provocant l'abandonament de moltes explotacions al no ser rendibles"
"Actualment, hia ha ajudes pendents de pagar als llauradors i Ramaders per part de la Generalitat per un import de 21.906.835,62 euros corresponent a les següents línies dájudes: Noves tecnologies i Pla Renove en Maquinària Agrícola, Lluita conta el virus de la Sharka, Reconversió de Cítrics, pedregada de maig de 2010...... "Totes aquestes ajudes estan pendents de pagar als seus legítims beneficiaris des de fa varios anys i la seua falta de cobrament els està agreujant molt més la ja molt complexa situació al que la crisi els sotmet".
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

1 comentari :

  1. Cal pararse i veure com ha desaparegut l'horta. No obstant, hi ha molts poblanos que tenen encara i que recorden com els seus pares i avis la cultivaven. Si a més de l'explotació de les grans superfícies, els nostres governs tampoc els paguen, estem dient-los adeu a l'agricultura que queda en el poble i ja està bé de construcció i canvi d'hortes per ciment.

    ResponElimina

Mastodon NotaLegal