Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

la ciutadania comença a alçar la veu contra les retallades i pèrdues de drets socials- el dijous 12 primer acte a València

Un grup de ciutadans que es s'organitzen sota el nom de Plataforma contra les Retallades Socials ha convocat un dels primers actes dels quals es comencen a veure en el paisatge urbà el malestar.


A l'acte s'incorporen també els afectats pel problema del Parc Alcosa d'Alfafar, la vaga de fam ja té una durada llarga i que mantenen com a conseqüència de la falta de pagament dels salaris per part de la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament d'Alfafar. Per aqueixa raó i com a conseqüència del deute, el Projecte Nosaltres Mateixos, que des de fa 26 anys ve funcionant en el Parc Alcosa i que bàsicament consisteix, en accions de caràcter social, formatiu i de suport a l'ocupació. amb Centres de dia, Tallers de Formació i Cooperatives se trova en una situació absolutament dramàtica.
Aquesta situació ha fet que després de mesos de campanya reivindicativa 60 dies ja en la ciutat de València, faça ara 17 dies d'una vaga de fam que comença a prendre un to perillós. Davant la desraó d'Ajuntament d'Alfafar i Govern autonòmic que es neguen a negociar, se li done suport per la ciutadania.
El manifest us ho deixem en imatge perquè es puga llegir i copiar.


El texte:

Les recents retallades i agressions als drets socials de totes i tots han motivat aquesta concentració. Des de la Plataforma pels Drets Socials volem denunciar que tant el govern central com el govern autonòmic estiguen, un cop més, aplicant solucions a la crisi que fan recaure el pes de la responsabilitat i el sacrifici sobre la ciutadania i la classe treballadora.

En una nova burla al sistema democràtic, han oblidat ràpidament els programes i les promeses electorals i han tret la tisora per deixar-nos sense drets ni garanties. No són reformes temporals, com volen fer creure, son retallades i suposen un dur colp a la dignitat de tots i totes. I s’apliquen per tal de plegar-se a les demandes europees, sacrificant l’objectiu de crear treball i combatir l’atur i la precarietat laboral per prioritzar la reducció del dèficit públic. Tornar els crèdits als banquers i sanejar la banca espanyola amb recursos públics, per tal que continuen cobrant pensions multimilionàries, són l’objectiu principal, i no donar resposta a les necessitats bàsiques de la gran majoria de ciutadans i ciutadanes, a la classe treballadora, al 99% que no hem provocat la crisi.

Entre les principals mesures aplicades estan la congelació del salari mínim (un dels més baixos de la Unió Europea) i la reducció del salari dels i les funcionàries, la paralització de la contractació en el sector públic, la reducció dels fons destinats als serveis socials, la desaparició de la solidaritat internacional, etc. A més, augmenten els impostos, però no per als beneficiaris de les grans fortunes; l’1% de rics i especuladors continuen protegits fiscalment. L’augment de les pensions no compensa la reducció de la capacitat adquisitiva de jubilats i jubilades. La imminent reforma laboral deixarà a la classe treballadora en condicions molt pitjors a les actuals. El llistat d’agressions és llarguíssim tant al País Valencià com a l’estat espanyol.

Aquestes mesures no són la solució a la crisi. Ben al contrari, agreujaran la recessió, destruiran més treball i deixaran a la majoria de la població en condicions molt més precàries. Aquestes mesures posen en risc una sanitat i una educació públiques, gratuïtes i de qualitat, i concentren les retallades en el sector públic, que amb l’excusa de reduir el dèficit es veurà encara més debilitat, deixant així via lliure a la privatització dels serveis.

Davant d’aquesta situació d’emergència social, econòmica i política no podem restar immòbils. Ens hem de preguntar: per què la tisora sempre talla la mateixa tela? Perquè els que més tenen mai perden? Perquè el dèficit és més important que les persones? El dèficit no ens importa. Ens importa el treball, ens importen els serveis públics, ens importen les nostres vides i no les finances de banquers i especuladors. Tenim uns drets i quan els que pretenen representar-nos no els respecten només ens queda la denúncia i la protesta.

Des de la Plataforma pels Drets Socials animem a tots els col·lectius, organitzacions i moviments socials, a la ciutadania i a la classe treballadora… a sumar-se a aquesta convocatòria i a la lluita contra les retallades i pels nostres drets. Anem a permetre que continuen comerciant amb les nostres vides? No, companys i companyes. Aquesta és la primera de moltes accions. Ens seguirem trobant al carrer, als centres de treball, a les places, per donar una resposta col·lectiva i continuar organitzant la resistència i la construcció d’alternatives.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal