Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana celebra la festivitat de Sant Antoni aquest cap de setmana, culminant amb la famosa foguera en la plaça.

En el municipi té llarga tradició aquesta festivitat, fins al punt que en la remodelació de la plaça de l'Ajuntament i la seua peatonalització, va tenir en compte aquesta festivitat i va preparar en la zona en què la foguera sol instal·lar-se un sòl especial per a evitar que la seua ubicació deteriorara la nova ornamentació.

Sant Antoni Abad se celebra amb la també tradicional benedicció d'animals, cada vegada més relacionats amb les mascotes i menys amb el treball agrícola, també té un dels punts curiosos de la festa.

La fesolà i enguany la Tamborada i els Dimoniets de l'Olivera serán la novetat.
L'Ajuntament i els Clavaris han preparat aquestes festes amb el següent programa i comentaris que transcrivim:

L’Eliana es prepara per a viure aquest cap de setmana la festivitat en honor a Sant Antoni Abad, una de les celebracions amb més arrelament en el municipi, que donarà començament el divendres 13 de gener a les 19:00 hores amb una cercavilade coets. El programa d'activitats continuarà el dissabte amb la foguera, la fesolà, tamborrada, cavalcada, ....

El diumenge 15 a les dotze del migdia se celebrarà la Santa Missa en honor a San Antonio, que anirà seguida de la benedicció d'animals i del repartiment de 4.000 panets beneïts. A les 17:30 hores tindrà lloc un berenar popular als voltants de la plaça amb el repartiment de 4.000 racions de xocolata i ensaïmades entre els assistents.

  • PROGRAMA DE FESTES DE SANT ANTONI 2012
  • Divendres 13 de Gener 19:00 h: Cercavila de coets per la Penya “Coet Bufat”, recorrent l’itinerari de costum.
  • Dissabte 14 de Gener 08:00 h: Els Clavaris i voluntaris començarem a muntar la “FOGUERA”, a la Plaça del País Valencià. 10:00 h: Començarà, com tots els anys, a cuinar-se “LA GRAN FESOLÀ”,pel famós cuiner “Juanito el Guarda” (fill). 11:30 h: Concentració de totes les persones que tinguen tambor i vulguen tocar-lo (sense distinció d’edat, ni sexe). Acudiu disfressats!! Eixirem des de la Plaça de la Unió Musical L’Eliana (C/ Begoña, 1). Ja som més de 100 persones!!... 12:00 h: “GRAN TAMBORADA”, pels carrers de L’Eliana, amb el següent recorregut: F. Alcayde, Major, Mare de Déu del Carme, Plaça País Valencià, Puríssima, G. Pastor, Major, Molí i Plaça País Valencià, on tocarem el tambor fins que els cos aguante!!. 18:30 h: Cavalcada per a tot el públic, acompanyats per la “Unió Musical L’Eliana”. Recorrerem l’itinerari de costum i es repartiran cacaus, tramussos, roses, vi i molts coets. 20:00 h: Espectacular foguera a la Plaça del País Valencià, amb focs d’artifici de gran colorit. 21:00 h: Actuació dels “Dimoniets de l’Olivera”. 21:30 h: Repartiment de “La Fesolà”, per a 2.200 comensals. 22:45 h: Correfocs a càrrec de la “PENYA DEL COET BUFAT”.
  • Diumenge 15 de Gener 11:30 h: Cercavila amb la “Unió Musical L’Eliana”. 12:00 h: Santa Missa en honor a Sant Antoni. 12:30 h: Benedicció de tota classe d’animalets en la porta de l’església i cercavila amb la “Unió Musical L’Eliana”. 13:00 h: Repartiment de panets (1 panet per cada persona – 4.000 panets). 14:00 h: Corre Traca. 17:30 h: Xocolatà i Ensaïmades per a tots (4.000 persones).
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal