Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els professors declaren els dilluns dies de dòl als IES de Sant Antoni de Benaixeve i a la comarca

Els professors creuen com diuen en la carta dirigida als pares "s'ens ha faltat el respecte com a ciutadans i als seus fills se'ls merma el dret a una educació pública i de qualitat"

Per tal raó, els professors del IES de Sant Antoni s'han incorporat al grup de mestres i professors que porten temps declarant els dilluns com a "dilluns de dòl".

Es tracta d'una iniciativa que vol fer consciencia del que està passant, que al parèixer des mestres i professors, no es tracta no més d'unes retallades temporals que es fan per conseqüència de la crisi, encara que tambè; es tracta segons ells manifesten d'un pla de retalls que portarà a la privatització definitiva de l'ensenyança pública o com a mínim a la degradació de l'Escola Pública i per tant al fet de la desaparició de d'igualtat d'oportunitats.

Dilluns de dòl fa que els mestres i professors adherits porten tots els dilluns una samarreta negra amb l'indicatiu de la defensa de l'ensenyament públic i de qualitat.

Amb la seua carta dirigida als pares i mares en la que denuncien que les retallades que estant patint son injustes i frases tant clares con les següents.

"Som nosaltres els responsables de la crisi econòmica?
Som nosaltres responsables d'una mala gestió econòmica dels responsables polítics?

Però ara hem de dir: Prou!

Se'ns ha faltat el respecte com a ciutadans i als seus fills se'ls merma el dret a una educació pública i de qualitat"

La foto seguënt es del blog del Ampa del IES feta a la manifestació del diumenge

Foto del blog del Ampa Ies San Antonio
La seua carta completa:


Estimades famílies dels estudiants de l’IES San Antonio de Benagéber

En tenir notícia del Decret 1/2012, en el qual es recull la nova directriu de gestió del govern valencià, ens adrecem a vostés per tal que coneguen la situació que vivim als centres d’ensenyament públic del País Valencià.

Nosaltres, com a docents treballem cada dia per intentar oferir els nostres estudiants i fills seus, els millors instruments per què puguen créixer i desenvolupar-se en una vida, on cada vegada les competències són més variables i complexes. Per tal de garantir un ensenyament de qualitat, cada dia acudim a cursos d’ idiomes; postgraus i màsters per millorar la nostra tasca docent; investiguem en noves tecnologies de la comunicació o ens impliquem en projectes pedagògics amb la intenció de fer de l’aprenentatge un camí de possibilitats envers el futur molt més ample.

Doncs bé, el govern valencià, en el seu intent per resoldre la situació de ruïna econòmica a la qual s’ha autoconduit, opta per seccionar el dret a l’educació. Diem seccionar, com podríem dir tallar, segar, reduir, minvar, defallir o qualsevol altre verb que expresse usurpar al ciutadà un dret pel qual ha estat lluitant durant molts anys.

Així doncs, des de la Conselleria d’Educació s’ha informat que tan sols es cobrirà un 10% de les baixes del professorat. A més a més, la dotació econòmica, referent a dos quadrimestres de 2011, que Educació ha d’ingressar als centres, no ha arribat, per la qual cosa si els diners que ens deuen no s’ingressen, potser determinats elements claus per al bon funcionament de l’ institut podrien desaparéixer, ja siga calefacció, paper, llum, etc.

Denunciem que en l’esmentat Decret no trobem retalls en els governants de totes les administracions públiques valencianes. Les mesures extraordinàries i urgents determinades a la Comunitat Valenciana afecten directament a la ciutadania: ciutadans, alumnes, famílies i treballadors de l’ensenyament, ja siguem interins o funcionaris.

  • Som nosaltres els responsables de la crisi econòmica?
  • Som nosaltres responsables d’una mala gestió econòmica dels responsables polítics?

Potser alguns de vostés consideren que aquest és un problema nostre i l’hem de resoldre nosaltres. I és el que farem, però no considerem just ni conseqüent fer-ho sense informar-los de què és el que està passant i per què actuem així.

A principi de curs Conselleria d’Educació ens va reclamar un pla de millora de l’ensenyament que tots vam fer, un Pla de Foment Lector que tots vam fer, en aquest mateix sentit se’ns proposa ampliar la nostra competència en llengües estrangeres i ho fem perquè creem en l’ensenyament públic i en la necessitat d’oferir als nostres estudiants els millors instruments per construir els seus aprenentatges.

Però ara hem de dir: Prou!

Se’ns ha faltat el respecte com a ciutadans i als seus fills se’ls merma el dret a una educació pública i de qualitat.

Davant tot aquest desgavell: impagament de despeses de funcionament i beques de transport i de menjador,falta de cobertura de baixes per malaltia o jubilació del professorat, manca d’ atenció de l’alumnat de compensació educativa i de necessitats educatives especials, retirada de complements per formació, eliminació d’aportacions al pla de pensions, cese durant l’estiu del professorat interí, especialistes sense vacant i de religió sense contracte indefinit, etc. com a professors de l’ensenyament públic, els oferim la possibilitat d’implicar-se i conèixer la situació en què es deixa l’ensenyament.

Des dels centres públics de San Antonio de Benagéber hem decidit:

  1. Participar en la manifestació per l’escola pública convocada pel conjunt de tots els sindicats de l’ensenyament públic valencià, que tindrá lloc el proper dissabte 21 de gener a les 18:00h a la Plaça de Sant Agustí a València. (*)
  2. Adherir-nos a la Campanya “Dilluns de Dòl per l’Educació Pública” (El professorat portarà una samarreta negra) .
  3. L’aprovació, per UNANIMITAT, dels Claustres al Manifest de la Campanya.
  4. Portar el manifest de cada centre als Claustres i Consells Escolars.
  5. Donar informació de la situació econòmica dels menjadors escolars de cada centre.
  6. Repartir una nota a les famílies informant de les retallades.
  7. La suspensió temporal de la realització de les activitats extraescolars i complementàries, amb la qual cosa el professorat complirà amb el seu estricte horari.
  8. La Suspensió temporal a la participació en tot tipus de concurs, premi, plans i programes experimentals o d’innovació.
  9. Informar d’aquestes decisions a la Conselleria.

Amb aquestes mesures volem fer palesa la nostra oposició al Decret 1/2012 del govern valencià i reclamem la seua retirada ja que afecta greument la qualitat de l’ensenyament públic. Tot i això, els dirigim aquestes línies per tal que entenguen que, aquesta protesta va molt més enllà de la retallada del nostre sou perquè potser el seu fill o filla podria ser un futur mestre, infermer, professora o metgessa entre d’altres. No volem que s’adherisquen a una lluita pels sous dels funcionaris, volem que tots i totes siguem conscients que aquesta retallada afecta al mateix dret a l’educació. Aquest és un dret fonamental dels ciutadans, alumnes, professors, pares i mares, i per això demanem el vostre suport i comprensió per a les mesures preses.

PER UNA ESCOLA PÚBLICA I DE QUALITAT!

NO A LES RETALLADES ALS SERVEIS PÚBLICS!

DEPURACIÓ DE RESPONSABILITATS EN EL CONSELL!

Una salutació ben cordial del claustre de professors de l’IES de San Antonio de Benagéber. Atentament .



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal