Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Dijous 10 i divendres 11 jornades a València i a l'Eliana contra la plaga que està matant les palmeres

Són moltes les palmeres que en Sant Antoni, a L'Eliana i tota la comarca estan afectades pel "piduco roig". Són moltes també les que l'han patit i han sucumbit a ell. Al principi la Generalitat feia front a una subvenció i tractament. Ara la falta de diners, fa açò més complicat, però la batalla contra el "picudo" segueix tècnica i cientificamente.

La jornada donarà inici el dijous 10 de novembre en la seu de Cajamar a València amb una sèrie de conferències en les quals participaran els principals especialistes provinents d'Almeria, Màlaga i València. El divendres 11 els participants es traslladaran al parc de palmeres de L'Eliana per a dur a terme una jornada pràctica de control de la plaga del "picudo roig".
Es tracta de la principal amenaça per a les palmeres, porta actuant des de fa més de 15 anys i a dia d'avui se segueix investigant com parar el seu avanç. Parlem del "picudo roig", una de les pitjors plagues que està afectant seriosament a la població de palmeres de la Comunitat Valenciana i de la resta de la franja costanera mediterrània.

El Col·legi Oficial d'Enginyers Agrícoles de València i Castelló (COITAVC) és un dels organismes que manté una activa actuació
en la difusió dels mitjans de lluita contra aquesta plaga animal. La col·laboració durant aquests anys ha sigut constant amb entitats com la Conselleria d'Agricultura i la Universitat Politècnica de València. Els pròxims dies 10 i 11 de novembre aqueixa col·laboració s'estendrà a la Fundació Cajamar, que organitza a València la jornada ‘Control integrat de plagues en espais verds: solucions pràctiques contra el "picudo roig" de les palmeres’ i on es donaran cita els millors especialistes d'aquesta matèria.
“El dany que està fent el "picudo roig" en la població de palmeres de la Comunitat Valenciana és molt grand. Es calcula que des que es va detectar la seua presència en el Mediterrani ha matat a més de 20.000 palmeres i ha generat unes despeses superiors als 27 milions d'euros. A dia d'avui encara no s'ha pogut controlar el seu avanç de manera efectiva, per açò són importants aquestes jornades en les quals participa el COITAVC i on es posaran en comú investigacions, opinions i maneres d'actuació contra aquesta plaga que està assolant els palmerars de la costa mediterrània”, ha afirmat Carmen Olmo, presidenta del COITAVC.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal