Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Tota l'oposició de la Pobla s'uneix front a les pujades del IBI

Tots els regidors de l'oposició en l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona -PSPV, Esquerra Unida, Compromis i Cupo - han sol·licitat a l'Alcaldessa la convocatòria d'un ple extraordinari per a tractar la pujada del valor cadastral dels immobles.

El divendres 21 d'octubre passat presentaren un escrit en el Registre d'entrada de l'ajuntament que obliga a convocar el citat ple. El text rubricat pels quatre partits, reafirma la voluntat a demanar la paralització immediata de les revisions cadastrals al mateix temps que es revise a la baixa els valors desfasats d'alguns immobles i terrenys (a la foto el terme municipal)..

La proposta que portaran al ple, pasa per rebaixar substancialment els tipus de gravàmens que en aquests moments fixa el Consistori de la Pobla sobre els immobles de naturalesa urbana de l'actual 0'57% al 0'4 i els rustics del 0'62% al 0'3.

Segons manifesten els grups signats de la proposta , es davant de les massives protestes dels ciutadans, que l'Alcaldessa Mari Carmen Contelles va fer públiques declaracions als mitjans de comunicació on exposava la seua intenció de sol·licitar al govern central la rebaixa d'aquesta revisió i la seua sorpresa per la desorbitada pujada.

La proposta que presenten els grups de l'oposició defensa, els interessos dels ciutadans al rebaixar els tipus de gravàmens de l'ajuntament ja que "els veïns de la Pobla han segut afectats ja per pujades en altres impostos com el de la Taxa de Clavegueram, la Taxa del reciclatge de residus sòlids que han patit augments considerables que estan empobrint cada vegada més a les famílies, que han de fer vertaderes filigranes per a poder fer front als impostos que ens estan caent per tot arreu".

Els quatre partits signataris de la moció afigen, a més, la necessitat de configurar una comissió de treball formada pels portaveus municipals i els tècnics de l'ajuntament amb l'objectiu de "realitzar un estudi detallat del pla general d'ordenació urbana (PGOU) i adequar-ho a la situació real del moment d'acord al mercat immobiliari actual".
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal