Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Torna l'Eliana per Haiti un mercat solidari el diumenge 30 octubre

Tenim com a iniciativa a veïns de l'Eliana d'rige haitia i amb el suport municipal l'objectiu construir un orfanat.

Darrere el terrible terratrèmol del 12 de gener de 2010 en Haití que va assolar bona part del país, la societat elianera va respondre -amb el vigor i la generosita que la caracteritzen- a la crida de socorro que una iniciativa solidària, “L’Eliana per Haití” va realitzar per recaptar fons d’urgència que varen donar-se a l’ONG “Médicos sin fronteras” què, en aquell moment comptava amb equips actuant ja en la zona.
Més de 7000€ foren enviats des de L’Eliana en menys d’una setmana.
“L’Eliana per Haití” té el seu motor en un grup de persones -en la major part veïns i veïnes de L’Eliana o que traballen en la població- què, solidaritzats amb el poble haitià a través d’un dels principals promotors d’ esta iniciativa, Jakes Province i la seua família, haitià de naixement i veí de L’Eliana des de fa més de 20 anys, no dudaren en posar-se a treballar per Haití, precíssament quan els mitjans de comunicació ja es retiren i Haití és a penes ja el record llunyà d’un desastre.
Però allà queden els Haitians, patint tots els dies la ineficàcia, la desorganització, la violència i l’abandó d’uns i altres.
Per això “L’Eliana per Haití” busca la continuïtat d’accions i aposta per un projecte haitià viable, amb garanties, esperançador i il.lusionant: un xicotet orfenat laic prop de “Puerto Príncipe”, en Grecier, “Missió haitiana per la fe” (“Haitian misión par la foi”) que va quedar destruït totalment rere el terratrèmol i del que es disposa de contacte directe amb la gerència donada l’amistat de molts anys que uneix a la seua directora amb el nostre veí Jakes Province.

EL PROJECTE: ”Missió haitiana per a la fe” és una ONG 503c3 sense ànim de lucre que ve donat serveis en esta regió des del 2008 a través de menjadors, consultes mèdiques, escola i dormitori per a xiquets i xiquetes. L’edifici de l’orfenat va desapareixer sencer sota els enderrocs deixats pel terratrèmol del 12 de gener de 2010. Després i degut a les difícils condicions que travessen les famílies del municipi, l’orfenat s’ha vist superat per la demanda incrementant-se la quantitat de xiquets atesos fins a prop del centenar en estos moments, xifra que va en augment.

ELS OBJECTIUS DEL PROJECTE:
L’ONG haitiana busca ajuda financera per a reconstruir, no només l’ orfenat, sinó totes les infraestructures amb les quals es comptava anteriorment oferint així als xiquets un lloc segur per a descansar, un menjador, una consulta mèdica que puga atendre també al personal de l’orfenat i, a més a més, que permeta que la comunitat de Grecier puga beneficiar-se tabé com en el cas dels xiquets de la veinada de l’ orfenat de rebre menjars i un lloc adequat per a aprendre i jugar. “L’Eliana per Haití” creu fermement en este projecte i vol treballar en ell. Ser la seua cara visible en L’Eliana. I per a això, està programant diferents activitats d’informació, sensibilització i recollida de fons que arrenquen amb este “MERCADILLO” SOLIDARI que obrirà les seues portes el proper diumenge 30 d’octubre de 10:00 del matí a 20:00 h. de manera ininterrumpida en la casa annexa a l’Ajuntament de L’Eliana que col.labora amb esta iniciativa com ho ha fet en cada ocasió. El “MERCADILLO” posarà a la venda tot tipus d’objectes, llibres, joguines, roba, bisuteria... tant nova com de segona mà donats tots per voluntaris a preus simbòlics que aniran entre 1 euro i 20 euros. Però ha de quedar ben clar: no es tracta de cap jornada comercial. El “Mercadillo” és més un acte simbòlic de generositat, de participació solidària. Un moment per a la reflexió sobre nosaltres mateixos i sobre els demés. Els fons recaptats aniran íntegrament a l’orfenat de Grecier per a la manutenció i estudis dels xiquets i xiquetes atesos. A més a més, “L’Eliana per Haití” oferirà durant tot el dia informació sobre el projecte a tots els interessats en la mateixa casa annexa a l’ Ajuntament de L’Eliana.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal