Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les continues pèrdues d'habitatges per els desnonaments a mans dels bancs alça la veu de la gent

La Plataforma d'Afectats per les Hipoteques diuen que és "un problema que tots podem tindre o tenim a la porta, pròpia, de coneguts o de la família".

Som nombrosos els grups que estan donant suport a la que se crida como Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH), es un grup que naix primer que el moviment del 15M però s'ha situat ara a la primera llinia dels medis de comunicació. La raó ha segut la realitat social. En el moment que vivim sempre s'esta diguen que la banca està convertint-se en el primer promotor de l'estat i es cert, però mai haviem vist que hi ha darrere d'aquesta afirmació.

Hui diumenge 25 de setembre es manifesten a València, a Alacant, a Castelló i a moltes altres ciutats de l'Estat.

A València, la manifestació serà a la Plaça Sant Agustí a les 18 hores , però després de la manifestació tindran que buscar-se solucions. Cada vegada mes els ciutadans que suporten la dita situació son mes. Els Ajuntaments viuen la realitat com si foren testis muts, incapaços de donar-lis solucions per la falta d'habitatges socials als municipis. El boom immobiliari els havia fet oblidar que la realitat en que vivíem era fictícia.

El problema no es xicotet, perquè darrere de cada casa que es buidada per la banca, se troba una família, que tal vegada no pot pagar l'hipoteca per-que ha perdut la faena, i tal vegada per la mateixa raó per la que no pot pagar l'hipoteca, per-que els bancs han-tallat el credit a les empreses que li donaven faena.

Èls afectats proposen buscar una solució al problema que no es qüestió no mes de l'Estat, que també, impliquen a la Generalitat, als Ajuntaments i a la pròpia banca.

El que fan son propostes que tal vegada funcionen. per a que volen els bancs els habitatges?. Per a tindre-les parades per-que no poder-les vendre?. La solució estaria en buscar un lloguer barat, o subvencionar - de la mateixa manera que se té dret a cobrar l'atur -, els Ajuntaments, la Generalitat, i els propis bancs deurien d'ajudar a este problema. Es la proposta de la Plataforma d'Afectats per Les Hipoteques i no sembla mala solució.

Diuen que de no fer-ho es trobaren en molts coneguts patint la mateixa situació i al final el dit de Bertold Brech, no podem pensar que no passa res per que a nosaltres no ens arribara mai. El tenim a la porta.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal