Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El contaveïns - una creació dels Veïns de l’Eliana que exerceixen de contacontes per als més menuts

“El Contaveïns” tancarà la XI edició de l’activitat familiar “Conta’m contes al parc”


L'última sessió, “El contaveïns” tindrà lloc el dijous 30 de juny a les 18:30 hores en el parc de la Pinada, al costat de la torre blanca de Cotanda (entrada pel carrer Molí).

Un any més, i ja són onze, l’Eliana rep l’estiu acostant a xiquets i famílies al món dels contes, els jocs i la lectura amb l’activitat organitzada per la Regidoria de Joventut i Participació Ciutadana “Conta’m contes al parc”. La iniciativa, que té lloc en un dels espais públics més emblemàtics del municipi, el parc de la Pinada, pretén fomentar la participació ciutadana i recuperar la tradició oral. No debades, l’última de les quatre sessions programades per a aquesta edició contarà amb uns contacontes d’excepció: els veïns del municipi, que narraran als més menuts llegendes i històries de tots els temps i de tots els llocs.


“El contaveïns”, com es diu aquesta iniciativa emmarcada en “Conta’m contes al parc”, ha tingut molt èxit en edicions passades. En 2010, els protagonistes van ser veïns de diferents orígens que compartiren amb majors i menuts contes dels seus llocs d’origen; mentre que en 2009 les històries van córrer a càrrec dels majors, que van narrar anècdotes de la seua infància i relats escrits per ells mateixos.

En la seua edició de 2011, “Conta’m contes al parc” ha inclòs quatre sessions de contacontes seguides de tallers i activitats infantils. En la primera, “Contes del sol i la lluna”, la companyia La Titella va realitzar un curiós recorregut pel nostre univers amb anecdòtiques històries del sol, la lluna i la princesa Tereseta com protagonistes i un taller de titelles de fusta. La segona jornada, els “Diverticontes amb Miquel Caramel”, va ser seguida d’un taller de globusflexia; i la tercera, protagonitzada per una científica esvalotada, va contar amb demostracions que ensenyaven als més menuts experiments i enigmes científics. L’última sessió, “El contaveïns” tindrà lloc el dijous 30 de juny a les 18:30 hores en el parc de la Pinada, al costat de la torre blanca de Cotanda (entrada pel carrer Molí).

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon