Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Cent anys d'Enric Valor, diumenge 12 de juny a l'Auditori de Paiporta

Músics, actors i associacions homenatgen l'escriptor el diumenge a Paiporta

EUROPA PRESS VALÈNCIA Músics, grups teatrals i associacions culturals retran un homenatge a l'escriptor i lingüista Enric Valor diumenge que ve a les 18 hores a l'Auditori Municipal de Paiporta. L'acte commemorarà el centenari del seu naixement amb un repàs a l'obra i figura d'un dels promotors més importants de la recuperació de la llengua a la Comunitat Valenciana. "Cent anys d'Enric Valor" és el títol d'aquest tribut a l'escriptor nascut a Castalla el 22 d'agost de 1911, un dels més importants impulsors de la normalització del valencià juntament amb Carles Salvador i Sanchis Guarner. L'autor de Sense la terra promesaLa flexió verbal és conegut, sobretot, per les seues rondalles, que han marcat a generacions senceres d'escolars a la Comunitat Valenciana.
L'acte està organitzat per l'associació cultural El Barranc de Paiporta, junt amb Galaxidi Producciones, i comptarà amb la presència de músics, como Pau Alabajos, Al Tall, Josep Alcover, Artaica, Llorenç Barber, Miquel Gil, Dani Miquel, Lluis Miquel, Paco Muñoz, Josep Lluís Notari, Jacint Hernàndez, Remigi Palmero, Rafa Solves, Victòria Sousa, Andreu Valor i Tres Fan Ball.
Entre els actors i grups de teatre que han confirmat la seua participació es troben Carles Alberola, Paco Alegre, Carles Cano, Vicent Cortés, Enric Esteve, Llorenç Giménez, Sandra Merenciano, Numen Teatre, Pilar Silla, Javi Velasco, El tio Vicent i el Taller d'Arts Escèniques. També participaran El gegant Pi de l'Associació de Veïnes i Veïns de Sant Marcel·lí i la Muieranga Els Negrets de l'Alcúdia.
L'homenatge, al qual també s'ha sumat la Federació Escola Valenciana i Cappev, estarà conduït per l'actriu Rosana Pastor, la periodista Amàlia Garrigós, l'actor Paco Alegre i Dimas Montiel. Una de les reponsables de l'organització, l'actriu i neboda d'Enric Valor, Dafni Valor, ha assenyalat que "la resposta per part de la societat valenciana ha estat molt important, tant com el llegat que ell ens ha deixat i tant li agraïm".
Per a l'acte d'homenatge s'ha preparat un gran escenari sobre el qual desfilaran molts dels participants i s'emetran arxius documentals de l'escriptor. El guió corre amb càrrec a Antoni Torreño que, juntament amb Dafni Valor, han creat este espectacle multidisciplinari que compta també amb la presència del grup Alimara i dels ballarins Mari Carmen Fernández, Món Ramos i José Giménez. La direcció artística anirà a càrrec de Toni Belloch i de la documentació audiovisual s'ha fet càrrec la periodista Rosa Brines.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal