Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Escola Valenciana prepara la contestació a Font de Mora en el carrer, amb la societat civil el proper 9 de juny.

L'Associació està consensuant amb les forces socials les manifestacions i concentracions per al mateix dia en què es van a constituir les Corts- el 9 de juny.

Escola valenciana manifesta que "Suprimir les línies en valencià és un atac al plurilingüisme i a l'ensenyament de qualitat"

Escola Valenciana està organitzant l' oposició a la línia que ha anunciat Font de Mora de dividir l'horari escolar per terceres parts i en tres llengües (valencià, anglés i castellà). perque segons els pares i mares que composen la organització, acceptar la nova línia política anunciada per el Conseller, portaría a la llengua del pais a la seua desaparició en 20 anys.

De dur-se a efecte és el pitjor dels atacs contra la llengua. La seua desaparició seria qüestió de temps. Per açò és necessari , diuen els membres de Escola Valenciana, que la societat plante cara a aquest nou disbarat del Govern Camps i li faça reflexionar i modificar la seua actitud.

Segons manifesten els portaveus d'Escola Valenciana, l'èxit de les Trobades no és casualitat, sinó que és el producte de la recuperació gradual de la llengua valenciana que s'ha aconseguit després de 30 anys d'introducció en els Col·legis la normalització lingüística. Per que encara que sense que haja sigut total ni completa, ha sigut possible precisament per la introducció del valencià a l'escola. Les línies en valencià suposen el millor dels avanços per a una cultura com la nostra el vehicle de la qual és precisament la llengua.

Aquest atac és pitjor fins i tot que el del secessionisme lingüístic ja que aquell, al cap i a la fi, protegia el valencià, sense normalització i amb aberracions lingüistiques, però defensa la seua introducció a l'escola. No obstant açò aquesta nova postura del govern de Camps és un atac en la línia de flotació a la llengua del Pais Valencià.

Llegíu el seu manifest:

Escola Valenciana convoca a la comunitat educativa, partits polítics i entitats cíviques a una trobada el proper dijous per tancar un calendari de mobilitzacions. Dissabte Escola convida a assistir de forma massiva a les Trobades d'Escoles en Valencià d'Ibi i Relleu i proposa tres grans concentracions a València, Alacant i Castelló el proper 9 de juny, coincidint amb la sessió de constitució de les Corts. Vicent Moreno: “Un nou model educatiu requereix d'un gran consens, com el que es va generar amb la Llei d'Ús i Ensenyament fa 27 anys, que no va tenir cap vot en contra a les Corts Valencianes”

Escola Valenciana presenta demà la Xarxa d'Escoles de Qualitat

Escola Valenciana ha afirmat que les provocacions del nou govern valencià no impediran que l'entitat continue treballant en positiu en el camp de les propostes amb rigor. En aquest sentit Escola Valenciana ha anunciatm que demà presenta a la localitat de Benissa la Xarxa d'Escoles de Qualitat. Una xarxa que pretén generalitzar barems de qualitat sota cinc pilars: plurilingüisme, sostenibilitat, gestió democràtiva, innovació i interculturalitat. Es tracta de compartir bones tasques educatives i d'exigir-nos una tasca rigorosa d'avaluació que permeta millorar la qualitat educativa. El portaveu de la comissió d'educació d'Escola Valenciana, Jaume Fullana, ha animat la comunitat educativa a participar, a implicar-se perquè "tenim clar que allò que no fem nosaltres ningú ho farà". La Xarxa comença a caminar amb la particpació, de moment, de dos a tres centres per comarca, potenciant així un creixement paulatí de la mateixa. Més de 30 centres assistiran a la primera sessió.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

1 comentari :

  1. A ESCOLA VALENCIANA LE ENCANTA RECIBIR CREUS DE SANT JORDI POR PARTE DE LA GENERALITAT DE CATALUÑA. LO QUE DEBERIA DECIDIRSE EN LAS CORTES VALENCIANAS ES LA DEROGACION DE LA LEY DE ENSEÑANZA DE 1983, CREADA POR LOS SOCIALISTAS. EL VALENCIANO SE PUEDE APRENDER COMO UNA MATERIA EN LA ESCUELA, ADEMÁS HAY MUCHAS ESCUELAS DE ADULTOS POR LA COMUNIDAD VALENCIANA PARA APRENDER EL VALENCIANO. CUANDO LOS SOCIALISTAS DE ZAPATERO, Y SUS SOCIOS NACIONALISTAS DE CATALUÑA LE DIERON UN CAÑONAZO AL PLAN HIDROLOGICO NACIONAL NO TUVIERON COMPLEJOS DE NINGUNA CLASE, INCLUSO BRINDARON POR LA GRAN HAZAÑA QUE HABIAN REALIZADO, A PESAR DE QUE LA UNION EUROPEA HABIA FINANCIADO EN PARTE EL PLAN HIDROLOGICO NACIONAL. AHORA, LOS DIPUTADOS DE CONVERGENCIA I UNIO SE PONEN DE LOS NERVIOS EN LA UNION EUROPEA PORQUE NO LES DEJAN ETIQUETAR LOS PRODUCTOS SOLO EN LENGUA CATALANA. PERSONALMENTE LOS TIRABA DE ESPAÑA, Y DE LA UNION EUROPEA. SON UN PELIGRO PUBLICO, HAN ARRUINADO A CATALUÑA, A LA CABEZA DE LA DEUDA AUTONOMICA, Y VAN A ARRASTRAR AL RESTO DE ESPAÑA A UN PRECIPIO MUY PROFUNDO.

    ResponElimina

Mastodon