Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El CEIP Verge del Carme de L'Eliana es va vestir de dol per les retallades en l'ensenyament.

El mateix dia que Font de Mora segueix amb la política de "desaparició" de la llengua valenciana en l'ensenyament i d'implantació, mitjançant experiments "sui géneris" de diferents llengües en les escoles. Els professors del Col·legi CEIP Verge del Carme de L'Eliana van assistir a les classes de dol (vestits de negre). Es tracta d'una protesta que vol deixar patent la falta de recursos en l'ensenyament. Els professors, recolzats pels pares i demanant que se'ls unisquen la resta de professors del Camp de Túria, denuncien la deixadesa i abandó en què la Generalitat, amb Font de Mora al capdavant estan deixant l'ensenyament.

Pel seu costat, Font de Mora en el seu curiós anunci d'implantació "teòrica o virtual" de tres llengües on no ha sigut capaç de donar recursos per a la línia en valencià converteix les seues declaracions en simples paraules, segons encerten a qualificar-les els sindicats, els professors i els pares d'alumnes, ja que no ha sigut capaç d'implantar realment les línies en valencià, per falta de recursos en l'educació pública, difícilment podrà implantar tres línies alhora dins d'un mateix Col·legi.

*La foto no és del CEIP Verge del Carme, sinó d'un altre que recentment va realitzar un acte similar reivindicatiu i de festa.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

1 comentari :

  1. Només renovar el poder, el PP es treu de la màniga una proposta per carregarse l'idioma d' esta terra. Tots volem que els nostres fills estiguen ben preparats, que sàpiguen anglès, etc, però el que no podem perdre és la identitat. Qualsevol reforma, com en aquest cas del sistema educatiu ha d'afrontarse-des del consens del poble valencià i no perquè ara governe jo, faig el que vull. Això no és governar, això és imposar i d'això, senyors del PP, saben vostès molt. Que vergonya que el poble valencià tinga estos governants de dolçaina i tamborilet.

    ResponElimina

Mastodon