Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El cap de setmana va tindre lloc la clausura dels tallers Solidaritat en l'Aula, a l'eliana

L'Auditori Municipal de l’Eliana acollí el cap de setmana la clausura dels tallers “Solidaritat en l'aula” desenvolupats per UNRWA Comitè Espanyol en l'IES l’Eliana, l'IES Comarcal Godella, l'IES Joanot Martorell i el CEIP Rodríguez Fornos al llarg del curs 2010/11. La iniciativa, que compta amb la col•laboració de l'Ajuntament de l’Eliana, congregá més de 300 alumnes dels citats centres educatius.

En l'acte de clausura es projectaren fragments del documental musical “Checkpoint Rock”, dirigit per Javier Corchera i Fermín Muguruza. L'actriu valenciana Silvia Rincón va interpretar una peça de teatre en moviment inspirada en un poema escrit per un xiquet palestí, i diversos grups d'alumnes contribuiren a l'acte amb la interpretació d'alguns temes musicals amb continguts relacionats amb la defensa dels drets humans i la pau.

El tancament destacat va ser a carreg de l'actuació musical de l'artista Nabil Almanzor. Format musicalment com pianista i guitarrista en el conservatori del Liceu i en el Taller de Músics de Barcelona, fill de palestins, Nabil representa un pont musical entre el folklore palestí i la música occidental. Compon, interpreta, toca i canta en 4 idiomes, castellà, català, àrab i anglès, i en les seues cançons s'endinsa en el cor del poble palestí, el seu dia a dia, les seues preocupacions, les seues esperances i la seua realitat. Per a finalitzar la festa es lliuraren premis als millors murals realitzats pels alumnes.

Amb aquesta festa es posa fi a les activitats d'aprenentatge sobre Drets Humans a través de la realitat dels refugiats de Palestina, portades a terme al llarg del curs 2010/11 en els centres IES l´Eliana, IES Comarcal Godella, IES Joanot Martorell i CP Rodríguez Fornos amb la participació d'un total de 310 alumnes, entre ells 240 de 2º i 4º ESO i 70 de 4º primària. Les activitats en els centres han consistit en quatre tallers en les aules i una sessió de teatre fòrum per als alumnes de secundària amb la representació de l'obra “La meua casa no és una maleta” creada per la Companyia de teatre Larvarium i una sessió de contacontes palestins per als alumnes de primària.

L'objectiu d'aquesta activitat, finançat per la Consellería de Solidaritat i Ciutadania, és incentivar el coneixement per part de l'alumnat valencià de la situació dels xiquets i xiquetes refugiats de Palestina, afavorint un sentiment de solidaritat i empatia entre les poblacions d'ambdós països.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon