Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

400 anys de la repoblació cristiana de La Vall de Carraixet

Organitzat per l'Institut d'Estudis Comarcals de Camp de Túria s'estan celebrant aquestos dies els 400 anys de la repoblació cristiana de La Vall de Carraixet. Olocau, Marines i Gatova han commemorat l'efemèride amb actes festius i lúdics, els balls populars, els concerts de les seues bandes de música, les albades i xarrades sobre la historia d'aquest tros de territori de Camp de Túria.

Pardines o la baronia d'Olocau, noms amb els que en principi era coneguda tota la Vall, va ser repoblada temps desprès de l'expulsió dels moriscos, per gent de Mallorca, Llíria, Sogorb i l'Horta de València. Encara que, segons se creu, el grup mes nombrós foren els pastors de ramat de Terol que baixaven a terres valencianes a passar l'hivern.

De nou l'Institut d'Estudis Comarcals fent honor al seu arrelament a la nostra terra ens ha recordat allò que a les escoles mai varem deprendre.

Més informació
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon